Sliteseier for HTH

Kristoffer Henriksen sto fram som en forsvarsbauta da HTH trengte det som mest, og hjalp laget sitt til en hardt tilkjempet seier i Remmenhallen søndag kveld.

Kristoffer Henriksen sto fram som en forsvarsbauta da HTH trengte det som mest, og hjalp laget sitt til en hardt tilkjempet seier i Remmenhallen søndag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

HTH måtte virkelig slite for poengene, da Falk Horten gjestet Remmenhallen søndag kveld. Ved hjelp av en meget god Rasmus Bech og en herlig fightervilje, sørget Jan Thomas Lauritzens elever for at viktige poeng ble igjen i Halden.

DEL

Etter det forsmedelige poengtapet mot Haslum tidligere i uka, var HTH nødt til å hente poeng fra bunnlaget Falk Horten om de skulle henge med i kampen om medaljene i eliteserien. HTH-trener Jan Thomas Lauritzen advarte før kampen, at det kom til å bli vanskelig å hente poeng mot et Vestfold-lag i form. Og det fikk han helt rett i.

Treg start

HTH kunne etter en lang EM-pause ønske publikum velkommen til den første hjemmekampen siden før jul, og det var tydeligvis at det var et spent HTH-lag som entret banen foran 320 tilskuere i Remmenhallen.

Som så ofte tidligere på hjemmebane denne sesongen, hadde HTH problemer med å komme ut av startblokkene, og fikk ikke hull på byllen før Falk hadde laget tre mål og det sto åtte minutter på lystavla. Men da løsnet det for haldenserne, og samtidig som Rasmus Bech satte opp sin sedvanlige vegg i målet, utnyttet HTH tre tett følgende utvisninger til Falk, og kunne snu kampen til 7–4 ledelse ved halvspilt første omgang.

Klarte ikke skaffe seg luke

Treneren til Falk Horten, den gamle landslagskjempen Johnny Jensen, har tydeligvis brukt mye treningstid på forsvarsspillet. Laget hans er nemlig et av de gjerrigste i eliteserien, og et bortskjemt hjemmepublikum, som har blitt vant til tempofylt og underholdende håndball, var vitne til at HTH var nødt til å kjempe hardt for hver eneste scoring.

Falk bet seg fast i ryggen på HTH, og ville ikke slippe medaljejagende haldensere for langt foran i målprotokollen. Allikevel klarte HTH å tilrive seg et visst overtak og kunne gå til pause på stillingen 14–12.

Bech stengte

I andre omgang så det en stund ut til at HTH skulle rykke ifra, men Falk ville det annerledes, og halvveis i omgang var kampen helt åpen på stillingen 18 – 18.

Men HTH har Rasmus Bech. Den storvokste dansken har en egen evne til å hente fram storspillet når det teller som mest, og mot Falk var intet unntak. Med flere matchvinnende redninger som førte til mål på kontring eller i ankomstfasen, kunne endelig HTH opparbeide seg luka de hadde kjempet så hardt for. Ti minutter før slutt ledet HTH med tre mål etter et frisk innhopp av småskadde Kristian Stranden, og når hele laget kjempet med hjertet utpå drakta, våknet også publikum til liv.

Etter en fartsfylt og innholdsrik avslutning på kampen, der også Thomas Solstad og Gabriel Setterblom ville være med på moroa, skaffet HTH seg en ledelse som Falk aldri klarte å svare på. Etter sluttsignalet gikk, kunne fornøyde HTH-spillere kunne strekke hendene i været og juble for en velfortjent 29 – 24 seier.

Kampfakta:

Håndball, eliteseieren menn

Halden Topphåndball–Falk Horten 29 –24 (14–12)

Remmenhallen

Tilskuere: 320

Utvisninger: HTH 3 x 2 min, Falk Horten 5 x 2 min

Dommere: Mads Dahlby Fremstad og Markus Kjelsrud Pedersen

HTHs lag (mål): Rasmus Bech, Tor-Erik Bergum, Simen Holm (1), Sondre Skogheim, Trym Bilov-Olsen, Hans Fredrik Cordt-Hansen (3), Anders Westlie, Truls Erik Grøtta (1), Andreas Haglund, Gabriel Setterblom (6), Kristoffer Henriksen (1), Kristian Stranden (2), William Nilsen-Nygaard (7), Thomas Solstad (4), Rex Blom, Victor Skillhammar (4).

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags