Gå til sidens hovedinnhold

Flytoget redder NM-tog til cupfinalen

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter at HTH fikk negativt svar hos NSB, sørger nå Flytoget for at det allikevel blir tog fra Halden til cupfinalen i romjula.

– Jan-Rune har gjort en fantastisk jobb med å få et tog på skinnene, skryter Erlend Lund om kollega i HTH, Jan Rune Nilsen, etter at det fredag ble klart at det allikevel blir tog fra Halden til cupfinalen i Oslo Spektrum.

Tok utfordringen

Etter å ha fått negativt svar fra NSB, begynte HTH å se seg om etter andre togalternativer, og det tok ikke lange tiden før de fikk et positivt svar.

– Etter at vi sendte en forespørsel til Flytoget har de jobbet intensivt med å finne en løsning, og i dag kunne de bekrefte at det blir tog for cupfinale-lystne haldensere.

– Vi hadde på forhånd undersøkt med Bane-Nor at det ikke var arbeid på toglinjene og at det var mulig å kjøre. Vi er meget fornøyd med at Flytoget tok utfordringen på strak arm, smiler Nilsen og Lund når de forteller HA om nyheten.

472 togplasser, men ser på alternativer

Billettene vil bli tilgjengelig for allmennheten mot slutten av neste uke, og de vil da selges over disk.

– Fram til tirsdag vil frivillige, sponsorer og de to håndballklubbene, Halden Håndballforening og TTIF, få muligheten til å forhåndskjøpe pakker med transport og cupfinalebillett. Prisen vil ligge mellom 550 og 600 kroner per person.

– I slutten av neste uke vil vi selge de resterende billettene over disk, antakelig på Tista senter. Men skulle det bli stor pågang vil vi se oss rundt etter andre transportalternativer. Kanskje NSB kan stille med ett togsett allikevel, eller så er det også en mulighet for å kjøre buss til Oslo, sier Nilsen og Lund.

Les også: NM-toget er ikke på skinner – billettsalget er utsatt

840 kampbilletter

For dem som bor utenbys eller kan tenke seg å reise til Oslo på en annen måte enn med tog, vil det være fullt mulig å bare kjøpe kampbilletter.

– Vi har fått tildelt 840 billetter av Norges Håndballforbund, og de vil selges på samme måte som de andre.

– Vi kan også legge til at togsettene har handikaprampe, og at toget har tre toaletter hvorav ett tilrettelagt for rullestolbrukere, sier Nilsen og Lund fornøyd.

 

Flytoget: – Vi gleder oss

Kommunikassjonsjef hos Flytoget, Ida Marie Fottland, synes det er veldig hyggelig at de kan bidra, og gleder seg stort til å transportere haldensere med cupfinale-feber til Oslo.

– Jeg fikk vite om problemene til Halden Topphåndball via en kollega som sendte meg en artikkel fra Halden Arbeiderblad.

– Dette skapte det stort engasjement hos oss, og det var mange som var involvert i å finne en løsning. Vi i Flytoget syntes dette var veldig morsomt, og siden det var mange internt som ville bidra hadde vi vel alt på plass etter to dager.

– Nå gleder vi oss veldig til å transportere haldensere inn til Oslo, avslutter Fottland.

PS! Det er ikke første gang Flytoget trør hjelpende til i Halden. Da en askesky fra et vulkanutbrudd på Island la seg som et teppe over Europa og lammet all flytrafikk i 2010, måtte også Flytoget hjelpe til andre steder enn vanlig, deriblant Halden.
Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.