Endelig vant HTH en jevn kamp

MATCHVINNER: Dragan Kondic kom inn for Rasmus Bech og storspilte i HTHs mål.

MATCHVINNER: Dragan Kondic kom inn for Rasmus Bech og storspilte i HTHs mål. Foto:

(Bækkelaget–HTH 30 – 31) Selv om det til tider så mørkt ut klarte HTH å kjempe til seg to meget viktige poeng på bortebane mot Bækkelaget.

DEL

Utgangspunktet før HTHs midtukekamp mot Bækkelaget var klokkeklar. Har laget til hensikt å holde følge med lagene på øvre halvdel av tabellen, måtte tabellnaboen fra Oslo beseires.

Ujevn første omgang

Det første kvarteret av den første omgangen byttet lagene broderlig på ledelsen, og halvveis i omgangen sto det 9–9. Men så plutselig sluttet HTH å spille håndball. Bækkelaget dominerte kampen og laget seks mål på rad uten at HTH klarte å svare.

HTHs forsvarsspill var totalt fraværende og hjemmelaget kunne gjøre som de ville mot tafatte haldensere. Bækkelaget ledet 15–9 før HTH tok seg selv i nakken.

Plutselig var det HTH sin tur til å styre kampen. Fem raske HTH-mål og bortelaget var på ny helt oppe i ryggen på Bækkelaget.

Ny kollaps

De få tilreisende HTH-supporterne trodde nok at laget deres skulle benytte seg av muligheten til å stikke i ledelsen, men den gang ei. På ny kom en fryktelig periode fra HTH og Bækkelaget kunne nok en gang opparbeide seg en komfortabel ledelse.

15–14 ble til 19–14 før pausesignalet gikk, og Jan Thomas Lauritzen sine menn måtte gå i garderoben etter å ha levert en uhyre ujevn første omgang.

TOPSCORER: William Nilsen-Nygaard spilte en meget god kamp for HTH

TOPSCORER: William Nilsen-Nygaard spilte en meget god kamp for HTH Foto:

Kondic storspilte

Dragan Kondic, som har levd i skyggen av en storspillende Rasmus Bech denne sesongen, fikk muligheten da Bech ikke klarte å komme opp på normalt nivå. Og for et innhopp han fikk. HTHs høyreiste sisteskanse storspilte i begynnelsen av den andre omgangen, og HTH benyttet muligheten til å innhente BSKs forsprang.

Da omgangen var ni minutter gammel satte Gabriel Setterblom inn utligningen 19 – 19, og det var først i det påfølgende angrepet at Kondic måtte hente omgangens første ball ut av målet sitt.

HTH overtok føringen

Kampen jevnet seg ut, men etter en ny god periode av bortelaget kunne HTH overta føringen i kampen. Anført av en meget god William Nilsen-Nygaard, en spillesugen Kristoffer Henriksen og nevnte Kondic, opparbeidet HTH seg en ledelse på tre mål da det gjensto knappe ti minutter.

Men kampen var ikke ferdige med å bølge fram og tilbake. Etter at Bækkelaget tok en timeout kom de på ny opp i ryggen på HTH.

Trym avgjorde

Fire minutter før slutt utlignet Bækkelaget til 30 – 30, og selv om begge lagene hadde muligheten til å gå opp i føringen, var stillingen den samme da HTH hadde ballen med mindre enn ett minutt igjen å spille.

På frekkest mulig vis, med en lekker skru, fikk Trym Bilov-Olsen sin revansje fra kampen mot Nærbø, og kunne sørge for at begge poengene ble med hjem til Halden.

KAMPFAKTA
Håndball, eliteserie:
Ekeberghallen:
Bækkelaget–HTH 30-31 (19–14)

Dommere: Eskil Ahn Braseth og Leif André Sundet.
Utvisninger: Bækkelaget 2 x 2 min, HTH 1 x2 min.
Tilskuere: 336
Haldens lag (mål): Dragan Kondic, Rasmus Bech, Mounir Chehri, Trym Bilov-Olsen (3), Sander Thorbjørnsen (3), Hans Fredrik Cordt-Hansen (2), Anders Westlie, Truls Erik Grøtta, Gabriel Setterblom (6), Kristoffer Stenberg Henriksen (4), August Olsen Storbugt, Sander Wennberg Linderud, William Nilsen-Nygaard (8), Bartosz Biniewski, Rasmus Mølgaard Lilholt (5).

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags