Vinner alltid Høiåsrittet

Bjørn Morten Gjellebæk har tatt hevd på seieren i Høiåsrittet.

Bjørn Morten Gjellebæk har tatt hevd på seieren i Høiåsrittet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Bjørn Morten Gjellebæl tok sin fjerde seier på rad i Høiåsrittet, da han lurte alle den siste biten opp gjennom lysløypa mot Høiås.

DEL

- Jeg måtte virkelig jobbe for seieren i dag, sa en andpusten Gjellebæk, som klarte å sprekke opp feltet da en forholdsvis stor tetgruppe kom inn i lysløypeterrenget.

- Jeg gjorde vel først et forsøk oppe ved Hjortefarmen, der jeg rykket fra i fjor, men da de andre fikk se den blå ryggen suse av sted, så kom fort "toget" opp i ryggen på meg, forklarte Bjørn Morten.

Langt oppløp

- Mange lar seg lure og tror de er rett ved mål når de kommer til Høiåsmasta, men jeg har lært meg til at oppløpet er lenger enn som så.

- Derfor lå jeg litt på hjul og lurte, smekket inn et tungt gir, og knallet til da det flatet litt ut opp mot mål. Og jammen lyktes jeg med å vinne i år igjen, smilte sarpingen Bjørn Morten Gjellebæk.

Som skrøt av Halden CKs Frode Bokerød, for aktiv kjøring underveis.

- Frode virket utrolig sterk i dag, og er en jeg fryktet i en spurt. Så da han hang litt i ramma ved inngangen til lysløypa, klinket jeg til for å bli kvitt ham.

- Og i mål var det ingen som truet meg, sa vinner Bjørn Morten Gjellebæk, Sarpsborg CK.

God opplevelse

- I dag var det moro å sykle. Kroppen virket pigg og jeg holdt meg aktivt langt framme i feltet hele tiden.

- Jeg ville være foran, mest på grunn av at det kan bli litt mye "wild west" bak i feltet. Uten at jeg merket noen uhell under veis i dag, forklarte Bokerød.

- Jeg trives egentlig best når det er mye stier og mer teknisk krevende, så jeg er storfornøyd med å henge på teten så lenge.

- Tror det er første gangen jeg har vært med fronten helt til det avgjørende rykket har gått, sa Frode.

Ingen sjanse

- Og det umulige Gjellebæk tro til inn i brattbakkene, var jeg sjanseløs. Da gikk det fort, beskrev Bokerød.

- Men beste haldenser er jeg fornøyd med å bli. Så da har jeg vel gjort noe riktig gjennom vinteren.

- Og på lørdag kommer min favoritt i karusellen, når Berg IL inviterer til ritt. Så da kan jeg kanskje være enda nærmere teten enn i dag, smilte en fornøyd Frode Bokerød.

Færre en vanlig

Interessen for det første rittet i HA-karusellen var mer laber enn tidligere utgaver, med totalt 179 deltakere. Inkludert barnerittet.

Men alle vi pratet med hadde hatt en flott opplevelse i det herlige vårværet, selv om noen var mer slitne enn andre da de ankom Høiås.

Rask rundløype

Mens de "store gutta" kjørte 35 km, var jammen i meg fart og spenning for de drøyt 40 barna som kjempet seg rundt den fartsfylte runden ved Høiås også.

- Det gikk unna i den første utforkjøringa etter starten, og det var full fart inn i høyresvingen nedi der, forklarte Oscar Nicolai Kollegård, som syklet to runder.

- Jeg ble dyktig sliten, for det var full fart hele tiden, mente Oscar Nicolai, som trener med Halden CK to ganger i uka.

Sykkel er moro

Med på de treningene er også Peder Waatland Evenset, som slo til med tre runder i det fartsfylte løypa.

- Det gikk nok litt tungt på den siste runden, for jeg åpnet kanskje litt for tøft, innrømmet Peder.

Som synes at terrengsykling er så moro, at han vil satse på å bli skikkelig god.

Resultater Høiåsrittet 2017:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags