Fredrik Olsson avgjorde i sudden

Fredrik Olsson og Comet jublet best mot Ringerike.

Fredrik Olsson og Comet jublet best mot Ringerike. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Comet trakk til slutt det lengste strået, da Fredrik Olsson dundret inn 4-3 i spilleforlengelsen.

DEL

Comet fikk en virkelig drømmestart på kampen da lagkaptein Fredrik Olsson ordnet 1-0 allerede etter 19 sekunders spill, da ispucken snek seg inn mellom stolpen og skøyta til Ringerikes keeper Emil Lindbom.

Mål i undertall

En tominutter til Ringerike etter drøye minuttet ga Comet nye muligheter, men de kom ikke nærmere scoring enn dobbeltsjansen til Paulius Gintautas.

Da gikk det langt bedre da Comet havnet i undertall, etter en tominutter på Christopher Paulsen. Da Einar Egeland skjøt "hull" i målvakten, til 2-0. Etter et herlig oppspill fra Fredrik Olsson.

Initiativet

Comet var skikkelig på hugget. Tydelig klar over viktigheten av å kapre tre poeng for å henge med i tabelltoppen.

Mens Comet kom til flere avslutninger, slet Ringerike med å etablere noe angrepsspill.

Forsvarte seg

Ringerike fikk muligheten til å spille både fem mot fire og fire mot tre, men det som kom av skudd tok Anders Johansson seg greit av.

Comet var svært nær 3-0 da Markus Lindholm var helt fri etter Mats Webergs finurlige pasning, men keeper Lindbom var kjapp med snappen. Dermed kunne Comet gå til den første hvilen med ledelse 2-0, etter å ha vunnet skuddene 14-7.

Annullering

Comet åpnet midtperioden med å stå høyt i banen, noe som ga Ole Sydvold Johannessen en skuddmulighet før minuttet var spilt.

Ringerike hadde en puck i nettet i overtallsspill, men etter litt diskusjon annullerte dommeren for offside i målgården.

Presset på

Midtveis i kampen fikk Comet muligheten i overtall, og satt press mot Ringerike-målet, men til tross for et par farlige skuddreturer greide ikke Comet å øke ledelsen.

I stedet åpnet det seg for en Ringerike-kontring, som endte med en tominutter på Fredrik Olsson.

Tre kjappe

I spill fire mot fire var det duket for redusering til 2-1, da Joachim Engesveen skjøt i mål fra omtrent død vinkel. En puck Comet-keeper Johansson burde stoppet.

Og da skjedde ting plutselig veldig fort i halden ishall. I løpet av ett minutt ble 2-0 til 2-3, etter at Martin Scott Hagen og Jonas Moen hver sin gang overlistet en langt fra overbevisende Anders Johansson.

2 + 10

Comet måtte ut i et nytt undertall da Mats Weberg pådro seg 2 + 10 minutter for en takling bakfra ved vantet. En god mulighet for nytente ringerikinger.

Comet slo godt fra seg i undertall, og hadde faktisk en vass sjanse ved Fredrik Olsson. Et Comet som så ut til å kommet seg etter sjokket med de tre kjappe baklengsmålene.

Tok ikke sjansen

Comet fikk muligheten i overtall tidlig i sluttperioden, men benyttet ikke denne sjansen til å utligne. Comet eide pucken, men kom ikke til de gode avslutningene.

Da først Fredrik Olsson brente løs, stoppet pucken i lagkamerat Jacob Klang.

Prøvde

Comet prøvde og prøvde, men fikk dårlig betalt for at de ville mye. Skuddene som kom traff kroppen på Ringerike-keeper Lindbom.

De 503 på tribuneplass forsøkte også å hjelpe til, men uttellingene uteble.

Nytt overtall

Med 5.31 igjen å spille fikk pådro Ringerike seg en dobbeltutvisningen, som ga Comet muligheten til å spille fem mot tre.

Men samme hva Comet prøvde, fikk Lindbom en kroppsdel i veien.

Tok ut keeper - og scoret

Med en spiller fra hvert lag i utvisningsboksen de to siste minuttene, tok Comet ut måvakt Johansson, for å fullføre kampen med fem mot fire.

Og endelig spratt pucken Comets vei, da Jacob Klang plasserte inn 3-3. Med 1.02 igjen på klokka. Dermed var det klart for fem minutter spilleforlengelse. Etter en periode der Comet vant skuddene 18-3.

Kjempesjanse

I forlengelsen fikk David Hnat en stor sjanse, frispilt av Egeland, men skuddet gikk rett i snappen.

Da traff derimot Fredrik Olsson som han skulle, midtveis ut i forlengelsen, og dundret inn til seier 4-3.

Tabell 1. divisjon hockey

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags