Drømmer om opprykk

Scoringsjubel: Her jubler Christopher Paulsen for scoring.

Scoringsjubel: Her jubler Christopher Paulsen for scoring. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Comet vant sin fjerde strake kamp i førstedivisjon. Det får Christopher Paulsen til å drømme om opprykk.

DEL

Det er lett å høre gleden fra Comet-laget i det man står utenfor garderoben og venter på mannen som ble kåret til banens beste spiller mot Grüner.

For etter 7-3 og hjemmesier mot et offensivt Grüner-lag hadde Comet all grunn til å juble over egen innsats. Christopher Paulsen satte tre mål alene, og forklarer seieren slik:

–  Jeg er sliten, fornøyd og glad. Det var bra i dag. En litt rotete kamp, men vi er det beste laget og drar det i land til slutt. På en litt dårlig dag mener jeg vi gjør et bra resultat, sier tremålsscoreren som drømmer om opprykk.

–  Det er mange som gjør jobben sin. Vi har vunnet fire på rad, og i de kampene har vi gjort jobben vår. Det er fire lagseiere, og det er de beste seierne, sier Paulsen.

– Vi kommer til å henge med i toppen i år. Det virker som at gutta er klare for å gjøre jobben som skal til. Man drømmer alltid om opprykk. Det er tøft, men målet vårt er å være med i kvalikken. Drømmen og håpet er der alltid, men det er mye som må gjøres først, sier en fornøyd banens beste til Halden Arbeiderblad.

Startet oppskriftsmessig

Comet var nemlig det klart beste laget i innledningen av kampen, og blir tidlig belønnet med to scoringer. Skuddstatistikken viser 15-6 i skudd i favør hjemmelaget, noe som bevitner at Grüner er heldige som går til første pause med kun 3-2 i fleisen. Andre periode startet på verst tenkelige vis for de grønnkledde. Etter få minutters spill utlignet Grüner til 3-3, etter scoring fra Vojtec Zounek. Comet bruker pucken godt i overtall, og går til andre pause med en knepen 4-3-ledelse. Etter det som var en jevnspilt periode.

Stillingskrig

Innledningen av den avgjørende perioden gikk hardt for seg når det kommer til taklinger. Men de helt store sjansene kommer først utover i perioden. Men i det klokka i hallen viser 5 minutter igjen å spille smeller det for alvor. I Comets favør.

I det 52. minuttet setter Christopher Paulsen sitt andre mål for dagen på elegant vis, når han lurer pucken inn bak en av de bedre målvaktene i divisjonen. Nemlig Jesper Ekeberg, som ble kåret til banens beste for motstanderlaget, til tross for mange pucker inn i eget bur. For Paulsen var ikke ferdig. Etter 58 minutter smeller det igjen fra Comet-spilleren, som øker fortjent til 6-3 få minutter før sluttsnignalet. Dermed så det aldri farlig ut for Comet i sluttfasen av kampen. 10 sekunder gjenstår i det Jacob Klang fastsetter sluttresultatet til 7-3.

– 7-3 er et fint resultat. Jeg synes vi var best i førsteperioden og var litt skuffet over at vi bare ledet med ett mål. Grüner kommer tøffere ut og får ny energi. Men etter ti minutter ut i andre spiller vi oss opp, og får noen viktige mål i overtall.  I siste perioden var jeg veldig fornøyd med innsatsen, sier en glad Comet-trener.

– For det så aldri skummelt ut på tampen?

– Nei, vi spiller veldig rutinert de siste fem minuttene. Da 5-3 gikk inn følte jeg det ble avgjort. Jeg trekker frem alle spillerne i dag. De siste ukene har vi virkelig jobbet som et lag. Nå blir det et lite opphold, hvor vi skal lade opp til nye kamper, sier Göran Hermansson, som mener laget skal være forsiktige med å snakke om opprykk helt enda.

– Drømmer skal man få lov til å ha,  men vi får sette oss noen delmål først. Jeg ser ikke mer enn noen kamper fremover, men det er klart at det er gøy. Vi flyter godt nå, med fire seiere på rappen. Det er sterkt, så det får vi ta med oss videre, avslutter treneren.

Slik forløp kampen seg:

59.50, MÅL: Like før sluttsignalet går putter Comet igjen! Stillingen blir 7-3, og Comet vinner fullt fortjent over tredjeplassen i førstedivisjon. En sterk prestasjon.

58.08, Mål: Christopher Paulsen setter nok en puck i mål. 6-3 til hjemmelaget. 492 tilskuere jubler for det som må bli seier.

Med fem minutter igjen av kampen fører Comet spillet i Halden ishall. Det er tydelig at 5-3-målet ga selvtillit. Publikum svarer med trampeklapp og "hele hallen".

51.11, Mål: Christopher Paulsen setter sitt andre mål for dagen på elegant vis. Han lurer pucken inn på siden av Grüner-målvakten Ekeberg. Til stillingen 5-3 for hjemmelaget.

49.16, Utvisning Grüner: Tredjeperioden har blitt en ren kamp om pucken og banespillet, men i det Comet kontrer bruker Grüner ulovlige midler, og blir belønnet med en korrekt utvisning. Ole Petter Øvergaard sørger altså for at Grüner havner i undertall. Det blir kortvarig. For like etter får Comets David Hnat to minutter.

Det går i overkant hardt for seg i innledningen av tredjeperioden mener dommeren, som viser ut Comets Libelin Bäckström. Til publikums store fortvilelse. Grüner makter ikke å utnytte seg av overtallet. Stillingen er fortsatt 4-3 til hjemmelaget, men Grüner ypper seg.

Andre periode:

37.10, Mål: Libelin Bäckström. Etter en rekke sjanser sitter den endelig for Comet. Like etter at bortelaget får beskjed om at de må spille i undertall utnytter Comet powerplayet. Libelin setter nok et mål og sender Comet i føringen 4-3.

Da det gjensto fem minutter av omgangen pådrar Comet seg en utvisning for slashing. Ole Sydvold Johannessen er Comet-spilleren som må ta en ufrivllig pause. Heldigvis for Comet hadde også Grüner pådratt seg en utvisning, så det var minimalt med tid laget måtte spille i undertall.

Grüner går ut tøffere, og denne perioden har vært langt tettere, enn den første. Det har vært store sjanser til begge lag. Det gjenstår litt over seks minutter av perioden.

I det 15 minutter gjenstår av perioden kombinerer Comet-spillerne flott på midten av isen, og spiller seg gjennom til en kjempesjanse alene med målvakten.  Bortelagets Jesper Ekeberg reddet hårfint.

Andre periode startet på verst tenkelige vis for de grønnkledde. Få minutter inn i andre periode utlignet Grüner til 3-3, etter scoring fra Vojtec Zounek.

Første periode:

Første slag på pucken er unnagjort og Comet har fått en god start på kampen. Comet tar i mot tredjeplasserte Grüner til det som er ventet å være et nervepirrende oppgjør i Halden ishall.

Helt i startgropa av oppgjøret pådrar bortelagets Iver Håland seg en utvisning for holding, men Comet klarer ikke å utnytte overtallet i form av mål. I det Grüner blir fulltallige på isen går det bedre.

3.14: Mål: Christopher Paulsen setter det første, mens Comets Libelin Bäckström øker til 2-0 etter fem minutter.

9:13, Mål: Mads Lund reduserte for Grüner til stillingen 2-1 i det omtrent 10 minutter gjenstår på klokka i første periode.

16:45, Mål: Comet økte så til 3-1, og det var Adrian Aslaksen som satte pucken kontant i mål . Assisten kom fra Markus Lindholm. Alt i alt en svært god periode for Comet, som har hatt flere sjanser utover målene.

19:47, Mål: I det perioden går mot slutten reduserer Grüner nok en gang. Dermed er stillingen 3-2 til Hjemmelaget.

Men det er Comet som er farligst frempå. Skuddstatistikken etter første periode er 15-6 til hjemmelaget.

Slik startet lagene

I mål starter Comet med Anders Johansson, mens Adrian Johnsen starter på benken.

Førsterekken:  Markus Lindholm, Libelin Bäckström, Adrian Englund Aslaksen, Fredrik Løken Pedersen og Einar Egeland.

Slik startet Grüner:

Jesper Ekeberg i mål.

Førsterekken: Vojtech Zounek, Iver Håland, Emil Näsholm, Kim Samuelsson og Marius Günther.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags