– Jeg tror det er mange i Halden som ikke helt skjønner hvor stort dette er. Jeg var i Remmenhallen og heiet på HTH på søndag, og selv om stemningen var god, var det mange ledige plasser. Kanskje det er fordi det er nytt for folk, at det ikke er noe kultur for sluttspill i Halden, sier Wang Skaug.

Hun håper på fulle tribuner i den historiske sluttspillkampen i kveld.

Blir lagt merke til

For selv om tilskuertallet på HKHs kamper har gått opp denne sesongen, bedyrer Pernille at spillerne trenger all den støten de kan få.

– Det er fort gjort å tenke at det bare er tomme ord. At publikum kan være en ekstra spiller. Men tro meg, det betyr virkelig mye for oss. Du får ekstra energi, og vi legger merke til det.

– Det er ofte helt avgjørende når kampene vipper på slutten. Jeg skulle gjerne ha sett at Remmenhallen hadde vært full av folk, både når HTH og vi i HKH har hjemmekamp, sier høyrekanten.

Drømmer om full sal

Og legger samtidig til at hun har forståelse for at Remmenhallen ikke er en perfekt arena.

– Jeg har faktisk tatt meg selv i å være hjemme når HTH skal spille, fordi fasilitetene er som de er. Men det er jo så gøy når det blir stemning, jeg heiet og koste meg da HTH slo Fyllingen. Drømmen er fullsatt hall, stor stemning og seier mot Glassverket i første kvartfinale, sier Wang Skaug.

Ung veteran

Selv om Pernille bare er 24 år, har hun opplevd mye i sin HK Halden-karriere. Kveldens sluttspillkamp mot Glassverket er et nytt kapittel i HKH-eventyret som for Pernilles del på A-laget startet i 2. divisjon for seks år siden.

– Vi har opplevd veldig mye på kort tid, og jeg tror ikke det skal stå på nervene til en slik anledning. Vi har bestemt oss for å gå all in i sluttspillet, og har toppet formen til kvartfinalene. Vi gleder oss veldig, sier Pernille som legger til at kampene er ekstra spesielle av flere grunner.

– Det er flere spillere som gir seg etter sesongen, og det nærmer seg jo. Jeg har spilt med Mina (Authen) og Martine (Moen) i mange år, og det blir veldig spesielt. Dette sluttspillet blir det siste vi gjør sammen, og vi skal gjøre alt for at de får en verdig avskjed, sier Pernille Wang Skaug.

Tøff motstander

Glassverket vant bronse i årets eliteserie, og har slått HK Halden i begge kampene i seriespillet denne sesongen.

I fjor vant haldenserne den siste seriekampen på bortebane, en helt avgjørende seier da HKH sikret kvalplass.

– Glassverket er et godt lag, og vi kunne jo vært heldigere med motstanderen. Men vi kunne også vært mer uheldig, vi slapp jo Larvik. Glassverket blir tøft, men ikke umulig. Vi må prestere på topp. At Byåsen valgte Oppsal istedenfor oss, er jo et tegn på at vi ikke er noen ønskemotstander. Vi skal selge oss dyrt, lover høyrevingen.

Kan slå dem

Klar på at Glassverkets kontringsstyrke må nøytraliseres.

– Da vi møtte dem i Rakkestad tidligere i vinter, spilte vi kanskje vår svakeste kamp denne sesongen. Vi skal framstå på en helt annen måte, og har tro på at vi skal klare å slå dem, sier 24-åringen.

Fakta:

Navn: Pernille Wang Skaug

Alder: 24

Fra: Halden

Tidligere klubber: Sarpsborg

Posisjon; Høyre kant

  • Har scoret 51 mål på 21 kamper i årets eliteserie.
  • Har spilt 138 seriekamper for HKH siden 2010. På disse kampene har hun scoret 459 mål.