Ladies Tour of Norway-syklistene har muligens ikke noe imot akkurat det.

Grei helgejobb

- Fordi vi er skadet, kunne vi ikke spille treningskamper i helga, sier Halden Topphåndballs Kristoffer Henriksen. Sammen med Vetle Tjørswaag har han fått en litt annen arbeidsoppgave i forbindelse med Ladies Tour of Norway.

- Heidi (Stenbock-Haakestad) sendte en melding til Jonas (Wille) og lurte på om noen kunne tenke seg å stille opp som "podiegutter", forteller Henriksen.

- De fleste spiller kamp, så da fikk vi en bedre jobb. Det har vært en bra dag i dag, med masse publikum. Vi visste jo ikke om det kom til å komme tre publikummere eller flere, legger Tjørswaag til og smiler.

Litt nervøse for kyssene

Håndballspillerne deler ut blomster og trøyer til syklistene, iført røde i 1814-uniformer.

Men ikke bare det; i kjent Tour de France-stil, skal de gi holderne av de ulike trøyene gode og lange kyss på kinnet. De innrømmer at de følte seg noe usikre i begynnelsen.

- Det var litt ubehagelig i starten. Vi forventet å gå i vanlige t-skjorter. Nå ser det ut som vi kommer rett fra festningen. Uniformene er ikke akkurat skreddersydde til oss, sier Henriksen og ler.

- Det var planlagt at vi skulle kysse dem, så vi var litt nervøse for det. Men det er ikke ukomfortabelt, røper Tjørswaag.

- Bare positive tilbakemeldinger

Guttene har imidlertid høstet ekstra mye jubel fra publikum under premieutdelingene.

- Vi har egentlig bare fått positive tilbakemeldinger, og fått høre at vi er bedre enn de som gjør det til vanlig, forteller en fornøyd Henriksen. Også flere riksaviser har fått med seg podiumgutta fra Halden.

- Jeg ble oppringt fra Dagbladet i morges, forteller Henriksen. Det har i tillegg blitt skrevet om dem i Aftenposten.

- Kjempegøy!

- Det er bra om vi kan være med på å heve arrangementet, synes Tjørswaag.

- Det er kjempegøy, lover Henriksen - med et bredt smil om munnen.

I morgen stiller guttene igjen opp på podiet etter den avsluttende etappen i festningen.