Beviset på at Lisa (19) er et av de aller største talentene i verden

Lisa Ulven er tatt ut til prestisjetunge Young Riders Academy.

Lisa Ulven er tatt ut til prestisjetunge Young Riders Academy. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lisa Ulven har blitt tatt ut til å delta på det seks måneder lange prestisjeprogrammet Young Riders Academy. Det er en ganske unik prestasjon.

DEL

- Det er utrolig gøy å bli valgt ut blant så mange sterke kandidater. Det er veldig spennende å få denne muligheten, sier Lisa Ulven til hestesport.no.

Hun er akkurat ferdig med en ganske moderat russefeiring, og nå venter svært spennende oppgaver.

Sammen med Lisa vil også britiske Harry Charles, bulgarske Ventsislav Izov, irske Jenny Rankin, nederlandske Sanne Thijssen og Lisa Nooren, samt britiske Chloe Winchester ha full elevstatus gjennom 2018.

Det er altså de sju største talentene i Europa som er tatt ut, og en av dem er Lisa Ulven fra Aremark.

Unik opplæring

Talentene har fått beskjed om at de tilbys et seks måneders langt skreddersydd treningsopphold ved en profesjonell sprangstall, enten hos Marcus Beerbaum, Rolf Göran Bengtsson, Henk Nooren, Marco Kutscher, Jos Lansink eller Ben, Gerco og Wim Schröder.

Disse sju er blant verdens aller beste og mest erfarne sprangryttere.

Der venter i tillegg til selve ridingen hjemme og stevnedeltakelse ute, også opplæring i kommunikasjon og mediehåndtering, økonomi og forretningsdrift, veterinærmedisinske forhold, anti-doping arbeid og jus.

- Den endelig utvelgelsen har virkelig vært en tøff oppgave for alle impliserte. Forut for dette har de som har fulgt de opprinnelige 28 kandidatene, hatt en nesten mer utfordrende jobb.

- For vi har nemlig hatt med en bemerkelsesverdig gjeng ryttertalenter å gjøre dette året. De er alle topp motiverte, og mange er også teknisk sett glimrende ryttere allerede., sier sportssjef ved Young Riders Academy, Sven Holmberg.

NRYFs sportssjef, Nin Johnsen, er både ydmyk og begeistret på samme tid:

- At Lisa med sine 19 unge år fra vår lille rytternasjon Norge nådde helt opp i dette tøffe selskapet, gjør meg helt ydmyk. Vi bør se på utvelgelsen av Lisa som en virkelig honnør til norsk ryttersport.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken