Vipers hadde med seg en ledelse på fire mål, etter lørdagens hjemmekamp i Aquarama. I den kampen spilte Wang Skaug hele kampen, og bidro godt til at laget fra Kristiansand kunne ta med seg et godt utgangspunkt til Romania.

Ble liggende bak

Foran en fullsatt arena i Craiova i Romania, med plass til over 4000 tilskuere, ble Vipers liggende etter fra start av. Hjemmelaget rakk å score tre mål, før Vipers omsider fikk ballen i nettet, og Craiova ga aldri fra seg initiativet i første omgang.

På det meste lå Vipers under med åtte mål, og selv om de klarte å ta seg sammen mot slutten av omgangen, så det tøft ut med tanke på å forsvare firemålsledelsen fra den første kampen. Stillingen til pause 19–12 til Craiova, i en omgang der Pernille Wang Skaug noterte seg for én scoring.

Haldenseren har spilt en viktig rolle for Norges beste lag den siste uka, i høyreving Malin Aune sitt skadefravær. I tillegg til lørdagens første kamp i EHF-cupfinalen, ble hun også kåret til banens beste, da Vipers tok seg videre til finalen i det norske sluttspillet.

Kjempet seg inn i kampen

Etter en svak første omgang, hadde Vipers gjort det vanskelig for seg selv foran de siste og avgjørende 30 minuttene. Omgangen begynte også som den første sluttet, med en Craiova-scoring. Men etter det begynte Vipers-maskineriet, anført av en god Linn Jørum Sulland, sakte, men sikkert og nærme seg.

Og det skulle vise seg å bli noen nervepirrende sluttminutter i heksegryta i Romania. Med fem minutter igjen å spille, hadde avstanden minsket til bare fem mål, og dermed trengte Vipers kun ett mål for å vinne kampen på bortemål.

Wang Skaug fikk med seg enda en scoring i løpet av den andre omgangen, men dessverre kom Vipers aldri noe nærmere. Både nevnte Sulland og landslagsspiller Emilie Hegh Arntzen hadde store muligheter til å sikre seieren mot slutten. Craiova klarte likevel å holde unna, og vant til slutt 30–25, og 52–51 sammenlagt, etter at Vipers kjempet seg tappet tilbake i kampen.

Dermed kunne laget fra Romania juble foran hjemmefansen, mens Vipers og Wang Skaug sikret seg en imponerende sølvmedalje, og kan nå fokusere på sluttspillsfinalen mot Larvik, der de er på jakt etter sitt tredje trofé i år.