Gå til sidens hovedinnhold

TTIF tilbød det samme som Degernes - fikk aldri svar

Artikkelen er over 4 år gammel

TTIF Håndball er forundret over at klubben ikke fikk svar på en henvendelse om å hjelpe barna i Halden HK.

- Jeg var i kontakt med styret i Halden HK 16. februar, for å høre om hva TTIF Håndball kunne bidra med i en vanskelig situasjon for HHK. Etter konkursen tilbød vi også det samme som Degernes IL, altså å la barna få spille gratis i TTIF ut sesongen - for at alle lagene i Halden kunne fullføre sesongen, sier Therese Halstvedt, leder i TTIF Håndball.

Ville hjelpe

TTIF Håndball fikk aldri svar på sin henvendelse til HHK, og ble forundret da det i stedet ble inngått et samarbeid med Degernes IL.

Les også: HHK-barna skal spille for Degernes

- Bare for å ha sagt det. Initiativet fra Degernes er flott og meget bra! Men vi har fått mange reaksjoner om hvorfor TTIF Håndball bare sitter og ser på at en lokal klubb går konkurs. Det gjør vi jo ikke! Vi har forsøkt å hjelpe, sier hun.

- Mistenker du at de tidligere Halden-lagene har valgt spill i Degernes ut sesongen, og ikke TTIF, fordi det er mindre sjanse for at håndballbarna melder permanent overgang til Degernes enn TTIF - i påvente av ny, planlagt klubb i Halden?

- Det vil jeg ikke spekulere i. Faktum er at vi ble kontaktet av mange HHK-foreldre allerede før konkursen med spørsmål om overgang til TTIF. Da svarte vi "hold ut" og "se an hva som skjer". Vi ønsker ikke å hente spillere eller å splitte årganger i HHK, bare å hjelpe til en vanskelig situasjon for 170 unge håndballspillere i en nå nedlagt klubb, sier hun.

God kontakt med "nye HHK"

Halstvedt forteller at hun og TTIF Håndball nå har god kontakt med Kjersti Gjøsund og initiativgruppa som jobber for å starte en ny klubb. Som HA skrev fredag kveld, kan den nye håndballklubben bli stiftet allerede søndag kveld.

Les også: Ny håndballklubb kan bli stiftet søndag

- Den kvelden som Degernes-saken ble kjent, ringte jeg til Kjersti (Gjøsund). Hun var ukjent med at i TTIF hadde vært i kontakt med det gamle styret angående et tilsvarende tilbud til HHK-barna. Vi har nå meget god dialog, og har stor tro på at TTIF og den nye klubben skal få til et tett og godt samarbeid - slik at vi kan gi håndballbarn i både Halden og Tistedal et godt tilbud, sier Halstvedt.

Dette skriver TTIF Håndball

Dette skriver styret i TTIF Håndball i en melding til sine følgere på Facebook:

"Som sikkert de fleste har fått med seg er HHK konkurs og en ny klubb er i støpeskjeen for breddehåndball. For at spillerne i gamle HHK skal kunne fullføre sine seriekamper, har de nå fått hjelp av Degernes til å stå som formell klubb, og de kan da gjennomføre resten av sine seriekamper, men i Degernes sitt navn. Dette gjelder ikke Elitelaget og K2.

For at ingen i TTIF håndball skal være i tvil - så er det slik at TTIF for 2 uker siden kontaktet HHKs styre og kommuniserte at vi er mer enn villige til å hjelpe til med hva det måtte være, i den vanskelige situasjonen de var i. Kontakten hadde vi med forrige styre ved Lars-Espen Hansen og Erik Meusburger - og ikke det styret som nå er i ferd med å opprette ny klubb.

TTIF er som tidligere åpen for samarbeid med ”nye HHK”, som vi også var med den gamle klubben. Er det noen som har spørsmål så er det bare å komme med disse og vi skal svare så godt vi kan."

Kommentarer til denne saken