Rasmus Bech tilbake til HTH

En ener i buret. Rasmus Bech har gitt HTHs supportere mange store stunder.

En ener i buret. Rasmus Bech har gitt HTHs supportere mange store stunder. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

- Jeg fikk helt vondt i kroppen da jeg satt i Danmark og så HTH tape kamp etter kamp i høst. Nå gleder jeg meg til å komme tilbake til Halden.

DEL

Sitatet over forteller det meste om Rasmus Bechs forhold til HTH.

Den danske keeperkjempen har nå skrevet under en toårskontrakt med Halden Topphåndball, og er akkurat den vårgaven alle håndballinteresserte haldensere ønsket seg.

- HTH er min klubb

- Det var en ganske rar følelse å se på laget på TV-skjermen. Jeg merket at savnet kom, det var rett og slett vondt å se tap etter tap. HTH er min klubb, det er det ingen tvil om, sier den 24 år gamle keeperen.

For dem som måtte ha glemt det, det er ikke hvem som helst Jonas Wille og co. har sikret seg mellom stengene de to neste sesongene.

Bech kom til Halden i 2013, og sammen med navnebror Carlsen var de brikkene som skulle til for at Halden tok steget opp i eliteserien.

Der spilte han i to sesonger, og var utvilsomt blant den norske eliteseriens aller beste keepere. Etter forrige sesong reiste han til tysk håndball, men oppholdet ble kortvarig og han har spilt for Randers i dansk eliteserie.

Fornøyd med sesongen

- Jeg er glad for at jeg fikk sjansen i Danmark. Nivået i den danske eliteserien er høyere enn i Norge, og jeg har fått spille mye.

- Selv om laget (Randers) ligger sist, er jeg fornøyd med spillet mitt, sier Bech.

Fortsatt gjenstår en kamp av sesongen, men nedrykket er allerede et faktum.

Det har ikke manglet på tilbud fra andre klubber, men Bech fulgte hjertet og vender altså tilbake til HTH.

Halden Topphåndball har sikret seg litt av en forsterkning foran neste sesong i Rasmus Bech.

Halden Topphåndball har sikret seg litt av en forsterkning foran neste sesong i Rasmus Bech. Foto:

- Jeg hadde flere muligheter, også fra klubber på et høyere nivå. Men jeg hadde kontakt med Jonas tidlig, og er trygg på at jeg har valgt riktig, sier Bech.

Fulgte avslutningen med spenning

- Hva hadde skjedd hvis HTH hadde rykket ned?

- Da hadde jeg nok ikke kommet til Halden. Jeg fulgte nøye med på kampene mot slutten, og på onsdag var det HTH-Elverum på TV'en og Lillestrøm-Bækkelaget på Ipad'en.

- Heldigvis gikk det bra til slutt, og nå gleder jeg meg veldig til å komme tilbake for å bidra til en knallsesong, sier Bech.

- Du er bare 24 år, skal du bli i Halden nå?

- Jeg ser for meg ti år til med håndball på høyest mulig nivå. Nå skal jeg være her i hvert fall i to år, så får vi se, avslutter Rasmus Bech.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken