Gå til sidens hovedinnhold

Malene til ny tysk klubb: – Hun er spilleren vi har lett etter

Artikkelen er over 3 år gammel

Malene Staal skal spille for Buxtehuder SV neste sesong. Det får HA bekreftet av eliteklubbens trener Dirk Leun.

– Ja, det kan jeg bekrefte. Malene har skrevet under en 2 års kontrakt med oss.

«Smart, kvikk og god»

Det sier Dirk Leun, hovedtrener i den tyske Bundesligaklubben Buxtehuder SV.

Malene Staal spiller denne sesongen for Oldenburg, og var strålende god - med HA på plass på tribunen - da nettopp Buxtehuder SV ble slått på hjemmebane i november. Nå i påskehelga møttes lagene igjen, og da fikk Buxtehude sin revansje.

– Malene er en playmakertype som vi har lett etter. Hun har et smart håndballhode, kvikke ben og flink til å ta gode og raske avgjørelser. Vi har tøff konkurranse om plassene i vårt lag, men med Malene på plass fra høsten får vi en ny dimensjon på playmakerplass, sier Leun til HA.

– Bedre og tøffere

Malene Staal trives godt i Oldenburg, men ga tidligere i vinter beskjed om at hun ikke kom til å ta en ny sesong for grønntrøyene. Haldenseren tar nå et steg opp, til en klubb med stolte tradisjoner og som har ambisjoner for framtida.

– Buxtehude er et veldig godt og stabilt lag, og har vært det gjennom mange år. Nå i år ligger laget på 3. plass, og satser på Europacupspill neste sesong, sier Staal.

– En bedre og tøffere hverdag venter deg?

– Det kommer til å bli store utfordringer og høy konkurranse der. De har flere landslagsspillere og andre gode spillere. Det er et lag som har ambisjoner, og jeg tror jeg vil utvikle meg der. Dette er to ting jeg har savnet i Oldenburg.

– Ikke så langt hjem

Staal ønsket å bli i Tyskland, selv om hun hadde tilbud fra Norge.

 

– Det er en helt annen atmosfære på kampene her nede, og nå begynner jeg også å kjenne de andre lagene og måten det spilles håndball på. Så er det jo en bonus at det er enda kortere vei hjem og nærme Hamburg.

Hun har skrevet under en 2-års kontrakt, og hadde andre tilbud.

Ikke heltidsproff

– Jeg skal jobbe litt som sykepleier ved siden av. Jeg hadde et par andre tilbud som 100% håndballspiller, men jeg tror det er godt å få jobbet litt også, sier hun.

Staal skal spille sesongen ut for Oldenburg. Laget ligger på 10. plass med 14 poeng, mens hennes kommende arbeidsgiver Buxtehude er på tredje med 26 poeng - tre poeng bak Bietigheim og hele ti poeng bak den suverene serielederen Thüringer HC.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.