Limma ferdig i Storhamar: – Hele livet raste litt sammen

Linn-Marie Birkeland fra Halden har spilt for Storhamar i åtte sesonger. Nå er hun ikke ønsket med videre.

Linn-Marie Birkeland fra Halden har spilt for Storhamar i åtte sesonger. Nå er hun ikke ønsket med videre. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Linn-Marie Birkeland (27) er takknemlig for alt hun har fått være med på i Storhamar, men er skuffet, forbannet og trist over måten hun er blitt behandlet på av klubben.

DEL

– Jeg aksepterer at jeg ikke får være med videre, men ikke måten det har skjedd på, sier haldenseren.

Fikk sjokkbeskjed

Linn-Marie Birkeland har spilt for Storhamar i åtte sesonger, og opplevd både sportslige oppturer, nesten-konkurser, nedrykk, nye oppturer og spill splitter ny arena. Denne sesongen har hun fått ødelagt av en ryggskade, men hadde 1+1 års kontrakt.

Hun var klar for å gi alt for de blågule i minst én sesong til.

Så kom sjokkbeskjeden. «Limma» er vraket, og får ikke være med videre.

– Jeg ble innkalt til et møte, og fikk beskjeden av styret i klubben, sier hun.

«Føles urettferdig»

– Kom det overraskende?

– Veldig. Jeg fikk helt sjokk, dette var helt uventet. Hele livet mitt raste litt sammen der og da, sier hun.

Birkeland forteller at dette fortsatt er både sårt og vondt å prate om. Hun har blitt glad i Storhamar som klubb og Hamar som by.

– At man ikke får forlenget kontrakt er sånn som skjer, for toppidretten kan være brutal. Det er måten ting ble gjort på som burde vært annerledes. Det som føles ekstra urettferdig er at de velger å gi slipp mens jeg er skadet og sykemeldt, sier hun.

– Føler jeg har vært lojal

27-åringen forteller at hun var langt nede den første tiden etter sjokkbeskjeden.

– Jeg valgte likevel å fullføre sesongen, være sammen med jentene på treninger og kamper. For å være ærlig vet jeg fortsatt ikke hvorfor klubben valgte å ikke ha meg med videre, og det er kjedelig å ikke ha noe å forholde seg til.

- Jeg skal komme sterkere ut av dette til slutt, sier Linn-Marie Birkeland.

- Jeg skal komme sterkere ut av dette til slutt, sier Linn-Marie Birkeland. Foto:

Sier Birkeland, og fortsetter:

– Jeg hadde håpet på en annen avslutning etter åtte år i klubben. Jeg mener selv at jeg har vært veldig lojal, da jeg ble med ned til 1. divisjon, takket nei til andre klubben og stilt opp for Storhamar så godt jeg kan, sier Birkeland.

Skuffende avskjed

Hun forteller at det aller mest skuffende var måten klubben valgte å annonsere hennes avgang på.

– Det skjedde etter en hjemmekamp nylig, og talen var slik: «Vi vil få takke noen av spillerne som har valgt å ikke spille for Storhamar neste sesong». Jeg har ikke valgt det. Da var det tungt å gå fram foran publikum for å ta imot blomster ...

Birkeland fra Isebakke er likevel glad for alt hun har fått oppleve på Hamar.

– Det har vært en utrolig reise. Jeg har vokst som både håndballspiller og menneske på disse åtte årene. Jeg er stolt av det vi har fått til sammen, og jentene jeg har spilt med har betydd mye for meg – og det vil de alltid gjøre. Ikke minst har jeg blitt kjent med de frivillige i klubben, slike mennesker skal man virkelig lete lenge etter, sier hun.

Usikker på framtida

– Det beste minnet?

– Vi har fått medaljer i serien, vunnet flere cuper, kommet langt i NM ... Men det aller største var nok da vi slo Budocnost hjemme i den gamle hallen (Presterudhallen) i europacupen. Det var stort!

– Hva gjør du nå?

– Jeg har blitt kontaktet av flere klubber. Det er veldig hyggelig, men ikke noe jeg vil ta stilling til nå. Nå er første bud å bli helt skadefri i ryggen, og for å være helt ærlig vet jeg ikke hvordan framtida ser ut. Heldigvis har jeg en fantastisk kjæreste, en fin familie og gode venner som støtter meg – så dette skal jeg kommer sterkere ut av, svarer hun, og avslutter:

– Når en dør lukkes, åpnes en annen. Så får vi se hva som skjer.

Storhamar: - Sportslige vurderinger

Storhamars trener Arne Senstad sier til Hamar Arbeiderblad at det er sportslige vurderinger som ligger til grunn for beslutningen om å ikke tilby Birkeland ny kontrakt.

– I denne situasjonen hadde vi allerede signert to venstrekanter. I tillegg har vi unge Marthine Svendsberget på vei opp og fram som vi ønsker å ha med videre. Da var det ikke plass til Limma. Jeg beklager hvis måten det er blitt sagt på har gjort det verre for henne, men dette er den sportslige vurderingen som ligger bak, sier Senstad.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags