Kåret til månedens spiller i Europa!

BEST I EUROPA: Kristoffer Stenberg Henriksen er kåret til månedens håndballspiller i Europa.

BEST I EUROPA: Kristoffer Stenberg Henriksen er kåret til månedens håndballspiller i Europa. Foto:

Kristoffer Stenberg Henriksen (28) ble utnevnt til turneringens beste spiller under beachhåndball-EM i sommer. Nå er haldenseren kåret til månedens håndballspiller i Europa.

DEL

For første gang i historien gikk prisen til en beachhåndballspiller. Norge tok i sommer et historisk sølv i EM (tap for Danmark i finalen), og Stenberg Henriksen skal ha mye av æren for denne bragden. Han ble kåret til MVP (Most Valuable Player) i hele mesterskapet, og det uten at han spilte finalen (var utestengt).

– Vi har jobbet hardt i flere år for å lykkes med beachlandslaget. I sommer slo vi den ene favoritten etter det andre, og tok sølv i EM. For meg er det så klart stas å få en slik pris, men det er viktig også for norsk beachhåndball. Prestasjonen vår i sommer gjør at vi også skal spille VM i Italia neste år, sier han.

28-åringen fra Halden ble kåret til månedens spiller i Europa for juli/august.

– Juli og august er jo rolige måneder for innehåndball, så jeg har neppe konkurrert med Sagosen, Karabatic og Mikkel Hansen her. Samtidig er det første gang prisen gis til en beachspiller, og det er jo litt stas. Jeg er både ydmyk og stolt av å motta denne utmerkelsen. Dette kom virkelig som lyn fra klar himmel, og gratulasjonsmeldingene strømmer inn, sier Stenberg Henriksen til HA.

Det er EHF (det internasjonale håndballforbundet) som står for kåringen. Månedens spiller på kvinnesiden gikk til det ungarske stjerneskuddet Blanka Kajdon.

Stenberg Henriksen brakk et ribben i cupkampen mot TTIF spilte ikke HTHs serieåpning mot Elverum (tap 27-28), men håper å være klar til bortekampen mot Drammen kommende lørdag.

– Cupkampen mot Nøtterøy (onsdag) kommer nok litt for tidlig, men jeg håper å være klar til Drammen-kampen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags