Gå til sidens hovedinnhold

HHK-barna skal spille for Degernes

Artikkelen er over 4 år gammel

Takket være Degernes IL og Region Øst i Norges Håndballforbund, kan alle ungdomslagene i nedlagte Halden HK fullføre sesongen.

- Vi er overveldet av hjelpa og velviljen vi har fått fra Degernes og Region Øst, sier Kjersti Gjøsund.

Skal spille for Degernes

Hun tok opprinnelig på seg vervet som leder i HHKs planlagte breddestyre, og er nå talsperson for arbeidet som gjøres for å redde bredden/ungdomslagene i den nedlagte klubben - på både kort og lang sikt.

- Vi har i kveld (onsdag) hatt et møte med Region Øst, der vi stilte med minst én trener for alle våre ungdomslag. Resultatet ble at vi kan fullføre sesongen med alle lag opp til 17 år på aldersbestemte nivåer, sier Gjøsund.

Halden HK er konkurs. Ungdomsspillerne må ha gyldige forsikringer for å spille kamper, og for å ha gyldig forsikring må man være registrert i en klubb. Derfor har Degernes kommet på banen, med en hjelpende hånd til de tidligere HHK-lagene.

Lagene opprettholdes

- Alle våre ungdomsspillere tilbys nå en kostnadsfri overgang til Degernes. På den måten kan vi fullføre sesongen med de samme lagene, de samme miljøene, de samme kampene og cupene som var planlagt - men at vi representerer Degernes. Det er selvsagt valgfritt om man vil melde overgang eller ikke, men dette gir oss en unik mulighet til å fullføre sesongen - uten ekstra kostnad, forteller Gjøsund.

 

- Da spiller Halden-lagene også i Degernes-drakter?

- Degernes har ikke nok draktsett, og vi har ikke lov til å bruke Halden-draktene. Så det blir enten vrengte drakter, overtrekk eller eventuelt innkjøp av t-skjorter. Det viktigste nå er at jentene kan spille håndball, ikke hvilke drakter vi har.

Korte tidsfrister

De tidligere Halden-lagene som har kamper allerede til helga, har frist til i morgen tidlig til å innrapportere spillerlister til Region Øst.

- Det blir hektisk virksomhet på Facebook, mail og sms i kveld, men dette skal vi klare, sier Gjøsund.

Hun er overveldet av hjelpen fra Region Øst og Degernes, og også glad for at Halden kommune har gitt tillatelse til at ungdomslagene kan benytte seg av treningstidene som var tildelt Halden Håndballklubb ut sesongen.

Degernes: - Vil hjelpe

Øyvind Westad i Degernes IL sier at klubben aldri var i tvil om at man ønsket å hjelpe den konkursrammede klubben i Halden.

- Voksne folk som driver med elite skal ikke få ta fra idrettsgleden til 170 barn. Derfor ønsket vi å hjelpe, sier han.

Halden-lagene skal fortsatt trene i Halden, men altså spille kamper for Degernes.

- Vi låner ut klubbnavnet vårt, og står i praksis ansvarlig for gjennomføring av arrangement og kamper. Utover det har ildsjelene i Halden allerede kommet langt med tanke på å skape en slags organisasjon for å verne om bredden, sier han.

Kommentarer til denne saken