Wille hylles av Sveriges største avis

HYLLES: Jonas Wille beskrives som sesongens beste signering i svensk håndball, av Sveriges største avis Aftonbladet.

HYLLES: Jonas Wille beskrives som sesongens beste signering i svensk håndball, av Sveriges største avis Aftonbladet. Foto:

«Norrmannen Jonas Wille är årets bästa värvning i ligan», skriver Aftonladet før SM-finalene.

DEL

Jonas Wille fra Halden tok over IFK Skövde i fjor sommer. Da hadde ikke den svenske toppklubben, med lange og stolte håndballtradisjoner, vært i sluttspill (topp 8) på mange, mange år.

«Årets bästa värvning»

Under Wille ble det bronsemedalje i serien på første forsøk, og i SM-kvartfinaleserien ble Lugi slått 3-0 i kamper. I kveld (fredag) spilles den første semifinalen mot Sävehof, i et utsolgt og fullsatt Skövde Arena.

Før semifinalene har Aftonbladets anerkjente sportsjournalist Johan Flinck rangert de fire lagene. Målvakter, forsvar, kontring, angrep, rutine og trener. Og selv om serievinner og sluttspillfavoritt IFK Kristianstad trenes av ekstremt meritterte Ljubomir Vranjes, er Wille fra Halden den eneste som får fem av fem poeng.

«Jag har utsett Matias Helt Jepsen (Skövde-spiller) till årets nyförvärv flertalet gånger. Men frågan är om det egentligen inte är norrmannen Jonas Wille som är årets bästa värvning i ligan. Har på rekordtid skapat lugn, struktur och harmoni i IFK. Ihop med Jasmin Zuta i Redbergslid den tränare som fått ut mest av sitt material i år.", skriver Flinck i sin analyse i Sportbladet.

Best av fem

Totalt ender Skövde opp med 21 poeng, det samme som semifinalemotstander IF Sävehof. IFK Kristianstad rangeres klart best, med 28 poeng. Semifinalene spilles slik (best av fem kamper):

Kristianstad - Allingsås.

Skövde - Sävehof.

* Kampene sendes på svensk CMore.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags