Wille: – Er nødt til å se meg om etter ny jobb

PÅ FLYTTEFOT?: Den økonomiske situasjonen i HC Midtjylland er såpass uavklart at hovedtrener Jonas Wille ser seg nødt til å se seg om etter andre trenerjobber.

PÅ FLYTTEFOT?: Den økonomiske situasjonen i HC Midtjylland er såpass uavklart at hovedtrener Jonas Wille ser seg nødt til å se seg om etter andre trenerjobber. Foto:

Den økonomiske situasjonen i HC Midtjylland er fortsatt så uavklart at hovedtrener Jonas Wille (41) har fått forståelse fra klubbstyret til å se seg om etter andre muligheter for neste sesong.

DEL

– Vi har fått forsikringer om at vi uansett vil fullføre denne sesongen.

Ledig på markedet?

Det sier Jonas Wille, haldenseren som i sommer ble ansatt som hovedtrener i den danske eliteserieklubben HC Midtjylland. Sportslig har det gått ganske bra, laget ligger på 9. plass, men tidlig i november kom nyheten om at klubben er i dyp økonomisk krise.

– Situasjonen er uavklart. Det er ingen løsning for hvordan, eller om, satsingen blir opprettholdt og videreført. Det jobbes for å få det til, men per nå vet vi ikke.

Det betyr at Wille kanskje blir ledig på markedet om noen måneder.

– Forståelse fra styret

– Jeg har snakket med styret, og møtt forståelse for at jeg er nødt til å tenke på min egen situasjon. Så ja, jeg er åpen for en ny trenerjobb høsten 2018, sier Wille.

Den tidligere HTH-treneren er kjapp med å tillegge:

TRENER: Jonas Wille og HC Midtjylland ligger på 9. plass i den danske eliteserien.

TRENER: Jonas Wille og HC Midtjylland ligger på 9. plass i den danske eliteserien. Foto:

– Hvis det løser seg i HC Midtjylland i løpet av noen uker, og klubben fortsatt vil ha meg, er det selvsagt aktuelt å bli værende. Men slik situasjonen er nå, er jeg nødt til å se meg om etter en ny trenerjobb.

Norge også aktuelt

– Ønsker du å bli i Danmark, eller kan en norsk klubb også være aktuelt?

– Norge er like aktuelt som alt annet, svarer han.

HC Midtjylland har fire kamper igjen før jul. Nå på lørdag venter topplaget Skjern borte, før det kommer tre kamper som blir ekstremt viktige i kampen om å kapre en sluttspillplass (topp 8): 13/12: Mors/Thy (h), 16/12 Skanderborg (b), 23/12 TTH (h).

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags