Midtjylland går trolig konkurs: - Tungt og vanskelig, sier Wille

KONKURS: Jonas Willes danske klubb HC Midtjylland har kun penger til å drive fram til 1. april. Etter den slås klubben konkurs.

KONKURS: Jonas Willes danske klubb HC Midtjylland har kun penger til å drive fram til 1. april. Etter den slås klubben konkurs. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I dag kom den tunge beskjeden. Jonas Willes danske klubb HC MIdtjylland har kun penger til å drive til 1. april.

DEL

- Vi har i formiddag fått beskjed om det per dags dato kun finnes penger til drift fram til 1. april. Det mest trolige scenarioet er at klubben legges ned etter det, så sant det ikke kommer en økonomisk julenisse på besøk...

«Ingen enighet»

Det sier Jonas Wille, haldenseren som skrev et lite stykke norsk håndballhistorie da han i fjor sommer ble ansatt som ny hovedtrener i den danske eliteserieklubben HC Midtjylland.

Etter en fin start, også sportslig, kom det i høst raskt fram at klubben var i alvorlige økonomiske problemer. Gjennom hele høsten og vinteren har det pågått redningsarbeid, og en ny arbeidsgruppe har forsøkt å finne løsninger sammen med nåværende hovedsponsor Thomas Hintze.

- Beskjeden vi har fått er at de ikke har kommet til enighet. Først skulle vi få svar 23. desember, men så ble fristen utsatt. I dag kom altså den endelige beskjeden, sier Wille.

Spillere og trenere fristilt

Det betyr at klubben kun driftes fram til 1. april, altså før sesongen er ferdig. Spillere og trenere oppfordres av klubben til å finne seg andre klubber - og er i så måte fristilt.

- Klubben ønsker at vi, så fort som mulig, ser etter andre klubber. Både for å tenke på egen framtid, men også fordi klubben trenger å spare lønnsutgifter, sier Wille.

De to norske landslagsspillerne Espen Lie Hansen og Eivind Tangen er to av spillerne i HC Midtjylland, mens klubben også har de tidligere HTH-spillerne Rasmus Carlsen, Lars Jakobsen og Mathias Gjestrud i sin spillerstall. Den økonomiske situasjonen har medført at to spillere allerede har forsvunnet i vinter, deriblant ex-HTH'er Besard Hakaj (Århus).

- Situasjonen er tung, vanskelig og uoversiktlig, sier Wille.

Vet lite om framtida

Deadline for spilleroverganger fra utlandet til Norge er allerede 1. februar, mens overganger til og fra dansk og svensk håndball kan gjøres fram til 15. februar.

- Det gjør at spillerne har dårlig tid, og blitt satt i en vanskelig posisjon, sier han.

- Hva med din egen situasjon?

- Jeg vet ikke stort mer enn at jeg nå er på klubbjakt, svarer Wille.

- Vil lagets kamper fram til 1. april bli spilt?

- Det er vanskelig å svare på nå. Spillerne kan jo nå fritt søke seg til andre klubber, så det spørs jo blant annet på om vi sitter igjen med nok spillere til å stille lag...

HC Midtjylland ligger på 11. plass i den danske eliteserien (888-ligaen). Neste kamp er - etter planen - borte mot Århus 12. februar.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags