– Vi var veldig spente på dette møtet, men vi fikk svarene vi var ute etter. Jeg vil absolutt si at vi er nærmere en realisering av planene våre nå enn vi var før dette møtet, sier Tron Grandal, leder i TTIF.

Tomteløsning

For det var tverrpolitisk enighet mellom politikerne fra posisjon og opposisjon på møtet i Tistedalshallen i går.

Selv om man ikke kom til bunns i de åpenbare økonomiske utfordringene.

– Vi hadde ikke regnet med at noen av dere skulle ha med en sjekk heller, sa Grandal til representantene.

Men når det gjelder det viktige tomtespørsmålet, fikk han svaret han var ute etter.

TTIF ønsker nemlig å benytte seg av tomten bak Tistedal Skole til nye fotballbaner, parkeringsplasser og tomt til barnehage. Tomten er kommunal, og TTIF legger ikke skjul på at en løsning her er helt avgjørende for framdriften i prosjektet.

– Jeg kan ikke skjønne at det skal by på noen problemer. Jeg er positiv til planene, det er et viktig løft for Tistedal som en bydel, sa Jan-Erik Erichsen (H).

Positive

Også de andre politikerne var positive til planene.

– Jeg tror dette kan realiseres, det er spennende og ikke i konkurranse med andre planer, sa Per Kristian Dahl fra Ap.

– Jeg tror dette k an bli et viktig kraftsenter i Tistedal, sa Fridtjof Dahlen fra SV.

– Det er positivt med idrettslag som drifter sine egne anlegg, spørsmålet er hva kommunen kan bidra med i byggetilskudd og driftstilskudd, sa Øyvind Holt fra Miljøpartiet De Grønne.

Fortsatt lang vei

For med kommunen på Robek-lista er det fortsatt en lang vei å gå før planene kan realiseres.

TTIF håper at kommunen kan gå med på et sted mellom 1 og 1,5 millioner i årlig driftstilskudd i stedet for å bidra med direkte byggemidler. Summen skal da gå til å dekke de ekstra lånekostnadene TTIF må ta.

– Vi må tenke på hele Halden-idretten her også. Vi er ikke negative til planene, men med de tilskuddene idretten får totalt, er det langt fram, sa Jens Lindstrøm fra Idrettsrådet.

– Hvis vi ikke får tilskuddet nå, kanskje vi kan få det om fem år. Nå gjelder det å jobbe videre med planene, avslutter Tron Grandal.