Wille og Skövde tok bronse: – Gleder oss til sluttspill!

BRONSE: Jonas Wille ledet IFK Skövde til bronsemedalje i den svenske Handbollsligan. Nå venter SM-kvartfinaler mot Lugi.

BRONSE: Jonas Wille ledet IFK Skövde til bronsemedalje i den svenske Handbollsligan. Nå venter SM-kvartfinaler mot Lugi. Foto:

Med haldenser Jonas Wille har Skövde levert over all forventning i svensk håndball denne sesongen.

DEL

– Det har vært en fin sesong. Nå gleder vi oss til sluttspillet starter, sier Wille.

Skövde har stolte tradisjoner som håndballby, og håndballinteressen er stor. De siste sesongene har elitelaget trøblet, og i fjor kom ikke laget til sluttspill. Før årets sesong ble Jonas Wille ansatt som trener, og den tidligere HTH-sjefen har åpenbart fått sving på sakene. På laget spiller også tidligere HTH-spiller Rex Blom.

Skövde ble tippet på 8. plass før sesongen startet, men har kjempet i toppen hele veien. Mandag kveld ble seriespillet i Handbollsligan avsluttet. Skövde tapte sølvkampen mot Malmö 21-24, men kunne likevel juble for bronse.

– Som kvartfinalemotstander i sluttspillet kunne vi velge mellom Lugi og Ystad. I serien har vi vunnet én og tapt én mot begge, men jeg holder Ystad som et lite hakk bedre. Så vi valgte Lugi. Det blir også tøft, men nå ser vi fram til en morsom kvartfinaleserie (best av fem) mot Lugi, sier Wille.

IFK Kristianstad ble seriemester.

Slik spilles kvartfinalene i svensk herrehåndball:
IFK Kristianstad  - Redbergslid
HK Malmö - IK Sävehof
IFK Skövde - Lugi HF
Allingsås - Ystads IF

Første kvartfinale for Skövde spilles mandag 25. mars.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags