NM-toget er ikke på skinner - billettsalget er utsatt

CUPFINALE: Kristoffer Stenberg Henriksen og HTH spiller cupfinale mot Elverum i Oslo Spektrum 29. desember.

CUPFINALE: Kristoffer Stenberg Henriksen og HTH spiller cupfinale mot Elverum i Oslo Spektrum 29. desember. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Halden-toget til cupfinalen i romjula står i fare for å bli kjørt på E6 framfor på jernbanelinja.

DEL

– Vi hadde håpet å realisere et jernbanetog både som et sosialt og miljøvennlig alternativ, men NSB henviser til at de trenger 6 uker, sier Erlend Lund i HTH.

NSB: - For kort svarfrist

Halden Topphåndball spiller cupfinale i Oslo Spektrum 29. desember. Klubben hadde planer om å gjenta suksessen som HK Halden skapte i 2014, med et ekstratog fra Halden til Oslo S. Den gang var det 1000 haldensere på cupfinalen, mange av disse tok tog tur/retur.

Klubben har derfor kontaktet NSB, men svaret var negativt:

«Beklager at NSB ikke klarer å behandle forespørsel om ekstratog med så kort svarfrist. NSB må avklare med Bane NOR om at det ikke er planlagte arbeider på sporet, vi må sjekke ut ledig togmateriell og vi må ha ledige togpersonale. Beregnet frist for bestilling og forespørsel om ekstratog har en behandlingstid på 6 uker, før en avtale kan tilbys», skriver Terje Andersen, driftskoordinator for NSB Øst, i en svarmail til Halden Topphåndball.

Bommet på én dag

Svaret skaper både overraskelse og skuffelse i HTH-leiren.

– Togpersonell for en ekstratur i romjula har HTH egenhendig besørget. Både lokal togfører og konduktører stiller velvillige opp. Fristen på seks uker bommer vi på med én arbeidsdag da den første forespørselen ble sendt på mandag, mens seks uker fram til 29. november var fredagen før, kommenterer Lund.

Og tillegger:

– Det virker underlig og noe sirumpa. Vi ville tro at NSB så verdien og reklameeffekten av å kjøre 500 haldensere til NM finale. Det står i skuffende kontrast til NSBs romantiske «hjem til jul»-reklamefilmer når man ikke kan hive seg rundt og strekke seg litt for slike spesielle hendelser som NM er.

– Tidkrevende

Pressesjef i NSB, Åge-Christoffer Lundeby, svarer følgende:

– NSB har gode minner om forrige gang vi samarbeidet med Halden om chartertog. Videre er vi glad for den sportslige suksess HTH nå opplever. Produksjon av chartertog er tidkrevende, da svært mange detaljer må være på plass før vi kan inngå avtale. I dette tilfellet fikk vi kun fire arbeidsdager før forhåndssalget skulle starte, det er dette som er for kort tidsfrist.

– Vi er kjent med at HTH selv har snakket med ansatte hos oss for å skaffe bemanning til toget, men den jobben er vi nødt til å gjøre selv, slik at vi er sikre på at all togproduksjon er tatt hensyn til i planleggingen. NSB beklager at vi denne gang ikke kunne få til et samarbeid med HTH, men ønsker dem lykke til i finalen!

Billettsalget er utsatt

Halden Topphåndball har likevel ikke gitt opp å få toget på skinner.

Men billettslippet, som skulle vært kommende fredag (23/11), er utsatt.

– På grunn av manglende avklaring på togtransport, trenger vil lengre tid til forberedelser før billettene slippes til gatesalg. Vi har stor forhåndsinteresse og har meldt behov for flere billetter til NHF. Uansett skal alle være helt sikker på at det blir tilbud om felles transport til Spektrum, om det nå blir med tog, buss eller båt!

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags