Gå til sidens hovedinnhold

"Livsviktig" seier for HTH

Artikkelen er over 4 år gammel

Endelig! Et hardt presset HTH fant tilbake til seg selv, og slo Kolstad 29-27 i Remmenhallen.

En seier som betyr nytt liv, ny tro og ny selvtillit for Halden Topphåndball.

Tabellen i Grundigligaen menn

Tung start, men så...

Kolstad hjemme ble, sammen med Drammen hjemme om noen uker, sett som skadeskutte Halden THs beste sjanse til å skaffe seg livsviktige poeng i kampen om å unngå nedrykk fra eliteserien.

Haldenserne fikk riktignok en nervøs og vaklende start. Forsvaret var riktignok bra, men offensivt ble det altfor mye bom. Gjestene ledet både 4-1 og 7-3, og tilskuerne fryktet en ny tung HTH-kveld.

Så snudde alt! HTH viste en herlig innsatsvilje, som startet med oppofrende og godt forsvar. Inn i buret, på 4-8, kom Tor Erik Bergum – og markerte seg umiddelbart med strålende redninger.

Skillhammar fantastisk

I tillegg – og kanskje viktigst av alt: Victor Skillhammar var tilbake i storslag. Halden-svensken sto godt i forsvar sammen med Blom, Gjestrud og Solstad, og lot seg ikke stresse av røff behandling av Kolstad-forsvaret i kampåpningen.

Skillhammars siste kvarter av førsteomgang var rett og slett strålende. Ved pause viste hans fasit fem scoringer, fire målgivende pasninger og to skuddblokk i forsvar som ga direkte resultat i form av kontringsmål for HTH.

For etter 4-8, kriget ulvene seg tilbake. Etter 23 minutter banket Thomas Solstad inn 10-10. Dermed var haldenserne ajour for første gang siden kampstart. Og HTH bare fortsatte.

Det meste stemte

I en herlig avslutning på omgangen, der HTH framsto med den intensiteten, aggressiviteten, tempoet, offerviljen og selvtilliten som har vært fraværende i de siste kampene, dro haldenserne i fra til tremålsledelse halvveis.

Ved pause ledet Halden 15-12, og styrte mot to livsviktige poeng.

Kolstad yppet seg i starten av andre omgang, men dette var kvelden der endelig det meste stemte for HTH – etter en blytung periode med bare én seier på 14 kamper.

Holdt unna mot slutten

Halvveis i omgangen var riktignok ikke avstanden økt noe særlig (24-20), men det var noe trygt, stabilt og kraftfullt over det HTH leverte – slik at seieren faktisk aldri føltes truet. Og det selv om gjestene bare var to mål bak (26-24) med ti minutter igjen på klokka.

At selvtilliten var tilbake, var også Matias Damgaard et godt bevis på. Dansken hamret inn flere vakre scoringer like etter pause – og det på tidspunkter der trønderne kunne ha blitt sluppet inn i kampen.

HTH holdt unna i hektiske sluttminutter, og vant 29-27.

Et skår i HTH-gleden var det at Mathias Gjestrud måtte ut et kraftig overtråkk.

Fortsatt kvalplass

Seieren ga to ekstremt viktige poeng for HTH. Laget er riktignok fortsatt nummer ti (kvalikplass) på elitetabellen, men har nå tre poeng ned til Falk Horten på direkte nedrykk. Opp til Lillestrøm over kvalstreken er det fortsatt ett poeng.

Resultater søndag kveld:

Halden - Kolstad 29-27, Arendal - Bækkelaget 34-25, St. Hallvard - Fyllingen 29-25, Falk - Lillestrøm 25-27.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.