Gå til sidens hovedinnhold

HTH tapte toppkampen

Artikkelen er over 3 år gammel

HTH kom skjevt ut, og da Victor Skillhammar måtte ut med skade ble det for tøft for HTH. Elverum vant 34-26.

Halden kom bakpå fra start, og bortelaget ledet tidlig 2-0.

Men så våknet de sortkledde ulvene, og snudde kampen til 4-2. En fullsatt Remmenhall eksploderte da Sander Thorbjørnsen satte inn 3-2-målet. En helt vanvittig kunstscoring der høyrevingen fra død vinkel håndterte en lang pasning fra Rasmus Bech på lekreste vis fra død vinkel.

Men bortelaget var meget skjerpet fra start. HThs storskyttere Victor Skillhammar og Trym Bilov-Olsen ble godt passet på, og bakerst sto Morten Nergaard gnistrende.

Rasmus Bech reddet også flere skudd, men kom ikke helt opp i samme prosent som sin keeperkollega.

Elverum rykket fra, og ledet 7-11 da Victor Skillhammar fikk seg en lei lårhøne og måtte gi seg.

Truls Erik Grøtta kom inn og satte fart på HTH, og plutselig var haldenserne bare to mål bak.

Men en sterk Elverum-spurt der man også hadde marginene med seg, gjorde at det sto 13-17 til pause.

Hevet seg

I starten av andre omgang spilte HTH godt. Kristoffer Henriksen kom inn i forsvar og ledet an. Stillingen var 18-20, og HTH hadde sjansen til å nærme seg ytterligere.

Men stolpene sto i veien. HTH fikk heller ikke hjelp av dommerne, som blant annet ga noen ganske så uforståelige tominuttere. Akkurat som i serieåpningen mot samme lag, virket det som om den mer navngjetne motstanderen fikk mange tvilsomme avgjørelser i sin favør.

Elverum førte kampen, og ledet lenge med tre-fire mål. Uten Victor Skillhammar på banen ble det tøft for et heroisk kjempende HTH, som skal ha for innsatsen.

Men et for dagen fullt skjerpet Elverum-lag ble rett og slett for tøffe. Selv om bortelaget ikke klarte å riste av haldenserne helt, hadde de hvitkledde føringen.

Med sju minutter igjen å spille satte Elverum inn ballen for fem måls ledelse, og da var kampen kjørt.

Det endte til slutt 26-34, og to velfortjente poeng til Elverum.

Mange kom ikke fram

Tabellen i eliteserien

Det var 404 tilskuere i Remmenhallen, grunnen til det lave tallet var at både alle Elverum-supporterne og flere haldensere ble sittende fast i trafikk-kaoset i Halden.

- Vi hadde solgt over 500 billetter til kampen, jeg fikk flere meldinger fra folk som rett og slett ikke kom seg til kampen på grunn av kaoset, sier daglig leder i HTH Mads Fredriksen.

Som også kunne gi følgende gladmelding til Elverum-fansen som måtte gjøre vendereise uten å ha sett noe som helst av kampen.

- Vi byr på halvparten av inngangspengene. Egentlig refunderer vi ikke slik, men når situasjonen er så ekstrem som i dag byr vi på det. Vi har jo noe som heter HTH-kultur, sier Fredriksen.

Kommentarer til denne saken