Har vunnet to cupfinaler – nå er han klar for HTH

Trym Bilov-Olsen ble nummer to på toppscorerlista i eliteserien denne sesongen. Nå er han klar for HTH.

Trym Bilov-Olsen ble nummer to på toppscorerlista i eliteserien denne sesongen. Nå er han klar for HTH. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Trym Bilov-Olsen, kåret til «årets midtback» i norsk håndball i 2011 og har skrevet under en to års kontrakt med Halden Topphåndball.

DEL

– En meget god forsterkning for oss, sier trener Jonas Wille.

Avgjorde cupfinale

27 år gamle Bilov-Olsen er fra Sandefjord, og slo seg opp som håndballspiller i Runar. I 2008 vant han sin første NM-tittel da Runar slo Elverum i cupfinale. Tre år senere, i sin siste sesong i Runar, ble han også kåret til eliteseriens beste midtback.

– Etter det flyttet jeg til Bergen for å studere. Som håndballspiller hadde jeg også en fin i Fyllingen, med cupgullet som høydepunktet, sier den 181 centimeter høye håndballspilleren.

For ikke bare vant Fyllingen cupfinalen i 22–19 over Elverum i romjula 2012. Banens store spiller med åtte mål? Trym Bilov-Olsen – med åtte mål.

Opprykk og røket korsbånd

Etter gode år i Bergen, flyttet Bilov-Olsen hjemover. Han havnet i Oslo, startet på fysioterapistudier og bestemte seg for å trappe ned elitesatsingen. Det snappet Lillestrøm opp, og i 1. divisjon opplevde Bilov-Olsen et nytt eventyr.

– Jeg ble med mer i Lillestrøm enn det jeg egentlig hadde tenkt, så jeg vet ikke hvor mye nedtrapping det egentlig var, humrer Bilov-Olsen.

Så god var han også i kanarigult at han skjøt Lillestrøm til opprykk til eliteserien. I nest siste seriekamp ødela Bilov-Olsen korsbåndet i kneet. Med sin toppscorer ute, rykket Lillestrøm ned fra eliteserien.

Nest beste målscorer

– Med unntak av cupgullet med Fyllingen og opprykket i Lillestrøm, er det kanskje min aller største seier. Altså at jeg klarte å komme tilbake etter den korsbåndskaden. Jeg brukte lang tid på opptrening. Det har jeg igjen for, nå er jeg helt bra, forteller han.

For comeback ble det. Og igjen skjøt Bilov-Olsen til opprykk.

- HTH er en spennende klubb, med en dyktig trener, sier Trym-Bilov Olsen.

- HTH er en spennende klubb, med en dyktig trener, sier Trym-Bilov Olsen. Foto:

Denne sesongen, i eliteserien, har han prestert strålende for Lillestrøm – som til slutt rykket ned med knappest mulig margin. Bilov-Olsen var lagets suverene toppscorer, og med 118 scoringer hadde han kun Julius Lindskog Andersson (Fyllingen) foran seg på toppscorerlista i Grundigligaen.

Sagt på en annen måte: Bilov-Olsen scoret ett mål mer enn Victor Skillhammar.

«Utagerende spillestil»

– Trym er typen vi har lett etter. Ikke bare er han en målscorende midtspiller, men han har også en utagerende spillestil som vi har savnet siden Mads Fredriksen og Andreas Folkstrand ga seg. En spiller som setter krav til omgivelsene rundt seg, og som gir mye av seg selv.

Bilov-Olsen ler når HA forteller hva Wille har sagt.

– Jonas blir ikke arbeidsledig med meg på laget, skratter han.

– Ikke helt stueren ...

- Hva mener du med det?

– Jeg kan være litt «idiot» utpå der, ikke helt stueren. Håndball betyr ufattelig mye for meg, og jeg er nok flink til å egle på meg motspillere i måten jeg er på. Man vinner ikke håndballkamper uten boblende vinnervilje og litt galskap.

Bilov-Olsen har skrevet under en 2 års kontrakt med HTH.

– HTH er en spennende klubb, med en dyktig trener. Klubben har ikke bare hatt stang inn siden opprykket, men likevel kloret seg fast. Nå er tiden inne for å ta neste steg oppover, og det eventyret gleder jeg meg til å være med på.

Jobb som fysioterapeut

En av hovedårsakene til at 27-åringen fra Sandefjord valgte Halden, er muligheten han får til å jobbe som fysioterapeut ved Brygga Helsehus.

– Jeg skal ha egen praksis, og kan samtidig bruke Bjørn-Runar Dahl som sparringpartner. At jobbdelen løste seg, var avgjørende for meg.

Bilov-Olsen flytter til Halden i løpet av sommeren.

– Trym blir deltidsansatt hos oss, men skal jobbe som fysioterapeut ved siden av. En del av avtalen er at han også går inn i vårt medisinske støtteapparat, sammen med Nemus, sier Wille.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken