I mandagens treningskamp mot Drammen (seier 27-25) brakk høyreback Simen Holm tommelen etter et skudd tidlig i kampen.

Les også: – Kamp mot klokka for HTH (HA+)

Erfaring fra Bundesliga

Nå har trener Jonas Wille funnet mannen som kan løse noe av floken. Navnet er Espen Hansen, en 36 år gammel bakspiller med erfaring fra tysk Bundesliga.

– Jeg har egentlig lagt opp, men spilte noen kamper for Bækkelaget i eliteserien for to år siden, sier Hanssen som torsdag trente med HTH for første gang.

Han er spent på hvordan kroppen holder. At han har fysikken i orden er det liten tvil om. Men ren håndballkondisjon er noe annet.

– Vi må nesten se an. Jeg håper det går bra og at jeg kan bidra, sier Hanssen som viste lovende takter på torsdagens trening.

Fikk kyssesyken

Hanssen var en av landets mest lovende spillere som ung, og dro fra Haslum til Bad Neustadt i tysk Bundesliga.

Men etter at han fikk påvist kyssesyken, startet problemene. En ME-diagnose ødela flere sesonger, og Hanssen fikk aldri realisert sine håndballdrømmer.

De siste årene har han stiftet familie og startet et medisinsk senter hjemme i Kolbotn, og tiden har ikke strukket til. Han har spilt litt i 1. og 2. divisjon, og som tidligere nevnt noen kamper for Bækkelaget i eliteserien i 2015.

Jeg satt hjemme og så på herre-VM, og det kriblet virkelig. Da Jonas ringte og fortalte at han hadde noen timer på å sikre seg en erstatter for Simen Holm sa jeg kjapt ja, sier Hanssen.

Viktig for rytmen

Wille er som vanlig realist, men håper at Espen Hanssen skal bidra i en viktig sesongavslutning.

– Det er viktig for rytmen i angrep å ha en venstrehendt bakspiller, og med Simen (Holm) og Gabriel (Setterblom) ute mangler vi en viktig faktor, sier Wille.

– Jeg vet at Espen har holdt kroppen i stand, og at han har mye håndball i seg. Jeg håper og tror at han kan bli en god bidragsyter for oss, sier Jonas Wille.

Hanssen blir ikke spilleklar til kampen mot Fyllingen på søndag, fordi det er under to år siden han spilte elitehåndball for en annen klubb. Men hvis ting går som planlagt, kan han spille neste helgs viktige hjemmekamp mot Lillestrøm.

Espen Hanssen har spilt to kamper for A-landslaget og har scoret to mål. Han har 64 kamper og 160 mål for juniorlandslaget.

Han har spilt for følgende klubber:

Kjelsås, Haslum, Bad Neustadt, SV Concordia Delitzsch, Lillestrøm, Vålerenga, Kolbotn og Bækkelaget.