Dramatisk da HTH tapte thrillerkamp

William Nilsen-Nygaard i aksjon mot Bækkelaget.

William Nilsen-Nygaard i aksjon mot Bækkelaget. Foto:

(HTH-Bækkelaget 32-34) HTH kjempet som løver, men med kontroversielle dommeravgjørelser og et offensivt storspillende Bækkelaget, endte det med tap 32-34 i Remmenhallen. Nå må HTH ha hjelp for å gå til sluttspill.

DEL

Kampen startet i et høyt tempo, og som ventet ble det scoret mange mål. Etter 10 minutter hadde lagene scoret åtte mål hver.

Ingen av lagene klarte å demme opp for hverandres angrepsspill, og spesielt var storscorerne Kristian Stranden (HTH) og Emil Midtbø Sundal (Bækkelaget) på jobb.

Bortelaget tok kommandoen i målprotokollen utover i omgangen. HTHs klarte ikke å få helt orden på forsvarsspillet sitt, og det stokket seg litt i angrep.

HTH byttet spillere, Rasmus Bech og Trym Bilov Olsen ble erstattet med Dragan Kondic og unge Mounir Chehri, og hjemmelaget prøvde desperat å klore seg fast. Men det var Oslo-laget som gikk til pause med ledelsen 21-17.

Emil Midtbø Sundal scoret ikke mindre enn åtte mål før pause, mens HTH-duoen Solstad/Stranden hadde seks mål hver.

Bra start

I innledningen av andre omgang skjerpet HTH forsvarsspillet noe. Men marginene offensivt var ikke på haldenserne side, enten var stolper eller en god Nikolai Wiig i veien.

Men HTH spiste seg nærmere motstanderne, uten å få noe hjelp av dommerne Isachsen/Hell, som hadde en lite konsekvent kveld i Remmenhallen.

Bækkelaget førte med 2-3 mål, og med en sluttspillplass på spill var spenningen til å ta og føle på.

William Nilsen-Nygaard kontret inn 26-27, og da Thomas Solstad banket inn utligningen 13 minutter før slutt, var stemningen var virkelig på bristepunktet blant de 265 tilskuerne.

Med 6.26 igjen viste Bækkelagets Sander Myklebust viste Neymar-tendenser i en duell med Kristian Stranden, kastet seg så langt han var, og dommerne bet på. Straffe og ny tominutter på HTHs storskytter, som dermed måtte se resten av kampen fra tribunen.

En nøkkelavgjørelse fra dommerne.

Gabriel Setterblom tok ansvar, og sørget for at HTH ikke mistet kontakten. Men da samme Myklebust la seg på ballen i en HTH-kontring i hektiske sluttminutter, toppet det seg med frustrasjon fra tribunen. Uten at det hjalp, dommerne var slett ikke interessert i å gi hjemmelaget avgjørelser, og Bækkelaget-spillerne takket og tok i mot.

Oslo-laget vant 34-32, og tok dermed kommandoen i den spennende kampen om sluttspillplass.

Nå må HTH slå Bodø, og håpe på at Bækkelaget avgir poeng mot Fyllingen i søndagens siste serierunde, for at haldenserne skal gå til sluttspill.

KAMPFAKTA:

Halden Topphåndball-Bækkelaget 32-34 (17-21)

HTHs lag (mål): Rasmus Bech, Dragan Kondic, Mounir Chehri, Trym Bilov Olsen (2), Sander Thorbjørnsen, Hans Fredrik Cordt-Hansen, Gabriel Setterblom (6), Kristoffer Henriksen (1), Kristian Stranden (12), Sander Linderud, William Nilsen-Nygaard (4), Thomas Solstad (7).

Dommere: Morten Isachsen, Ronny André Hell.

Tilskuere: 265

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags