Dansk playmaker skrev under for HTH

TIL HALDEN: Toke Bjelke Schrøder har skrevet under en 2 års kontrakt med Halden Topphåndball.

TIL HALDEN: Toke Bjelke Schrøder har skrevet under en 2 års kontrakt med Halden Topphåndball. Foto:

Toke Bjelke Schrøder. Det er navnet på Halden Topphåndballs ferskeste signering.

DEL

– Han har skrevet under en 2 års kontrakt, sier daglig leder Simen Holm.

«Klokt håndballhode»

20 år gamle Toke Bjelke Schrøder spiller i dag for Randers i dansk 1. divisjon. 1998-modellen er en høyrehendt bakspiller/playmaker, som kan bekle alle bakspillerposisjonene.

– En spillende og spennende spillertype. Han har et bra skudd, men er ingen typisk skytter. Er god på gjennombrudd, og har et klokt håndballhode. Vi håper og tror han vil utvikle seg videre i HTH, sier Holm.

Schrøder er 20 år og 193 centimeter lang. Han beskrives i danske medier som en typisk playmaker. Tidligere klubber er Mejrup Hvam, Ikast, TTH Holstebro, Lemvig Thyborøn og Randers.

– Han er en god person og en god håndballspiller. En typisk playmaker som kan spille på alle bakspillerposisjoner. Med tillit og spilletid kommer han til å bli riktig god, sier Henrik Frydendahl, leder av sportsutvalget i Randers Herre Håndbold til HA.

En merkelig sesong

– Vi spilte cupfinale med 2.000 haldensere i Oslo Spektrum, og vant klubbens første medalje (NM-sølv). Samtidig kan vi ikke leve på cupbragden for evig. Så ja, det svir at vi ikke klarte å ta oss til sluttspill. Det har vært en rar sesong, med mange skader og enorm forskjell på vårt topp- og bunnivå, sier han.

Halden endte på 9. plass, men selv om sluttspillplassen har det vært en historisk sesong.

Med Schrøder på plass, begynner HTH-stallen å ta form.

– Det blir et stort savn å miste såpass mange gode spillere og fine folk, samtidig er jeg sikker på at vi får et minst like bra lag neste sesong. Vi jakter fortsatt på minst en bakspiller til, sier Holm.

HTH-stallen 2019/20 per nå:
Keepere:
Bertram Obling (ny).
Linjespillere:
Rasmus Mølgaard, August Olsen Storbugt.
Høyre kantspillere:
Hans Fredrik Cordt-Hansen, Kasper Lien (ny fra SIL).
Venstre kantspillere:
William Nilsen-Nygaard.
Bakspillere:
Trym Bilov-Olsen, Alexander Mitrovic (ny), Mounir Chehri, Toke Bjelke Schrøder (ny), Marius Rossfjord (ny fra SIL).

– I tillegg håper vi å beholde Dragan Kondic (keeper), Kristoffer Stenberg Henriksen (bakspiller) og Bartosz Biniewski (venstre kantspiller), sier daglig leder Holm.

Bekreftet avgang:
Rasmus Bech (Drammen), Sander Thorbjørnsen (legger opp/trapper ned), Anders Westlie (studier utenbys), Truls Erik Grøtta (TTIF Håndball), Gabriel Setterblom (Kolstad), Kristian Stranden (Skövde), Sander Wennberg Linderud (Elverum), Thomas Solstad (Elverum).

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags