Gå til sidens hovedinnhold

HHK storspilte i 30 minutter

Artikkelen er over 4 år gammel

HHK så ut til å gå på en kjempesmell etter 7-22 til pause, men rystet Larvik etter hvilen. HHK vant 2. omgang, og knappet inn til 25-34.

- I dag kan vi senke skuldrene og spille helt uten press, for det er ingen som forventer at vi skal vinne i dag, sa HHK-trener Jan Thomas Lauritzen.

Og håpet at HHK-jentene skulle få en god opplevelse mot suverene Larvik.

Møtte veggen

Larvik presenterte seg fra start med en bastant forsvarsmur, der HHK ble tvunget til å spille mye rundt, i lange angrep. Uten å komme til skikkelige avslutninger.

Larvik på sin side var mye mer direkte på mål, og anført av en opplagt Anja Hammerseng-Edin festet gjestene snart grepet om kampen.

10 gode minutter

HHK-spillerne ga god motstand i 10 minutter, og da var skikkelig trøkk fra tribunene da Malene Staal sprakk nullen for HHK, da hun reduserte til 2-1.

Med et kraftfullt og fotrapt gjennombrudd i den ellers solide Larvik-muren.

Luktet alt

HHK ble først og fremst straffet på egne feil i angrepssonen, der Larvik så ut til å lukte neste HHK-trekk gang på gang.

På kontringene var ofte Linn-Kristin Riegelhuth Koren hestehodet foran HHK-ere på vei hjem, og løp inn mål etter mål.

Fra 4-5 til 5-19

At HHK slet med å komme til gode avslutninger beskrives best med at Larvik satt inn dødsstøtet på stillingen 4-5, og dra fra til 5-19 det neste kvarteret. Og ledet 7-22 til pause.

I en omgang der Anja Hammerseng-Edin og Riegelhuth Koren scoret seks hver for Larvik, mens Pernille Wang Skaug og Malene Staal prikket inn to mål hver for HHK.

Ga ikke opp

Selv om de lå 15 mål under hadde HHK langt fra gitt opp, og fikk en god åpning på 2. omgang. Der også målvakt Marta Wawrzynkowska fikk vist seg fram.

Faktisk vant HHK de fem første minuttene av omgangen 4-2, og tvang Larvik til en tidlig time out.

Mer marginer

HHK hadde brått marginene med seg, med stolpe inn, der Larvik hadde stolpe ut. Mens Marta fortsatte å stoppe baller.

Halvveis i omgangen hadde HHK knappet inn til 18-27.

Stresset Larvik

Faktisk klarte HHK i denne perioden å stresse Larvik til å gjøre de feilene de selv gjorde i 1. omgang. Med Malene Staal som hærfører, klarte HHK å sette fyr på publikum.

Og da Hedda Thulin og Sunna Jonsdottir reduserte til 19-27 og 20-27, reiste folk seg på tribunen.

Stoppet alt

Oppildnet av spillerne foran seg var plutselig Marta Wawrzynkowska i det umulige hjørnet, og toppet det hele med en strafferedning fra Riegelhuth Koren.

Og det er uvant kost å se Larvik juble som de gjorde, da de klarte å sette et par kjappe baller. Med en ledelse på syv mål.

Fantastisk omgang

Larvik stanget og stanget, mens HHK lyktes med det meste. Både i forsvar og angrep. Der søstrene Nora og Hedda Thulin var friske pust på kantene.

HHK vant 2. omgang 18-12, etter 30 fantastiske minutter. Slik at det stoppet på 25-34.

 

Kommentarer til denne saken