Samarbeid om skolecup i håndball: – Interessen har aldri vært større!

SAMARBEID: Håndballklubbene samarbeider om denne ukas skolecup i håndball. Fv: Stein Cato Røsnæs (Halden Håndballforening), Stian Skagen (TTIF), Marita Rognøy (HTH), Kjell Hagen (Sparebankstiftelsen), Hans-Fredrik Cordt-Hansen (HTH) og Simen Holm (HTH).

SAMARBEID: Håndballklubbene samarbeider om denne ukas skolecup i håndball. Fv: Stein Cato Røsnæs (Halden Håndballforening), Stian Skagen (TTIF), Marita Rognøy (HTH), Kjell Hagen (Sparebankstiftelsen), Hans-Fredrik Cordt-Hansen (HTH) og Simen Holm (HTH). Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag og fredag samles 350 barneskoleelever til skoleturnering i håndball.

DEL

– Dette er fjerde året vi arrangerer skolecup, og aldri har interessen vært større. For første gang er cupen også for jenter, sier Marita Rognøy, markedssjef i Halden Topphåndball.

Samarbeid

Toppklubben har i flere år vært proaktive ut mot skolene. Elitespillerne har besøkt skoleklasser, organisert treninger, invitert på hjemmekamper og skapt økt håndballinteresse.

– Det har en egenverdi i seg selv. Skoleelevene synes det er stas med besøk fra HTHs elitespillere, og vi merker at det smitter over på økt interesse. Både for å spille håndball selv og for å komme på elitekampene, sier Simen Holm, daglig leder i HTH.

Skolecupen arrangeres (i skoletid) i Hjortsberghallen torsdag og fredag. 350 skoleelever i alder 5.- 7. klassetrinn fordelt på 32 skolelag er påmeldt. Cupen arrangeres som et samarbeid mellom HTH, Halden Håndballforening og TTIF, med økonomisk bidrag fra Sparebankstiftelsen som muliggjør satsingen.

«Nytten av en toppklubb»

– Vi er imponerte av jobben HTH har gjort over tid, ikke minst ut mot skoleelever, så dette er et breddeprosjekt vi støtter med glede. At det nå er et samarbeid mellom alle håndballklubbene, og at cupen er for både gutter og jenter, er selvsagt bare positivt, sier Kjell Hagen i Sparebankstifelsen.

Sten Cato Røsnæs, leder i Halden Håndballforening, og Stian Skagen i TTIF Håndballs sportsutvalg gleder seg over utviklingen - og ikke minst at dette gjøres som et samarbeid på tvers av klubbene.

– Her ser vi virkelig nytten av å ha en toppklubb. Jobben HTH har gjort ut mot skolene er veldig bra, og ved å arrangere slike skolecuper får vi økt interesse og større entusiasme rundt håndballen. Kanskje får vi noen nye elitespillere ut av dette, men viktigst er det å få barna inn i de trygge rammene som idretten gir, sier de.

Bør tenke allsidighet

Hans-Fredrik Cordt-Hansen, elitespiller i HTH, har selv vært en del av skoleprosjektet. Han synes det er godt å se at håndballklubbene samarbeider, og håper at det kan bli bedre også på tvers av idrettene.

– Det er for stor dragkamp mellom de unge. I dag er det ofte slik at en 11-åring spiller enten håndball eller fotball. I min verden er det tull. For de aller fleste kan man drive allsidig og med flere idretter fram til man er 15-16 år, sier Cordt-Hansen, og fortsetter:

– Her i byen er det viktig å skape økt interesse og kultur for håndball. Kanskje kan denne type satsing, med skolebesøk og skolecuper, bidra til nettopp det.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags