Halden har tre av landets ti beste

MÅLFARLIG DUO: Trym Bilov-Olsen og Victor Skillhammar har totalt scoret 70 mål på fem kamper i eliteserien så langt.

MÅLFARLIG DUO: Trym Bilov-Olsen og Victor Skillhammar har totalt scoret 70 mål på fem kamper i eliteserien så langt. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tre spillere fra Halden Topphåndball er topp 10 på toppscorerlista i eliteserien i håndball.

DEL

– Jeg er absolutt ikke opptatt av antall scoringer for egen del. Det som er viktig er at laget spiller bra og vinner kamper, sier Victor Skillhammar.

Andre- og fjerdeplass

Haldens svenske bakspiller ligger på andreplass på toppscorerlista i eliteserien etter fem serierunder. Skillhammar har scoret 38 mål, et snitt på 7,6 mål per kamp. Med det har han bare Stefan Ilic fra Falk Horten foran seg på lista. Han har 42 mål, der sju er på straffekast. Skillhammar er den eneste av spillerne på «topp 4» som ikke er straffeskytter, noe som gjør hans målsnitt ekstra imponerende.

HTH har startet sesongen bra, og det er ikke bare Skillhammar som treffer blink.

Trym Bilov-Olsen ligger på fjerdeplass med 32 mål.

– Jeg er ikke veldig opptatt av toppscorertittelen, men det er morsomt å bidra med mål. Det er jo fint å se at man treffer på noe, når man drar av 10-15 skudd i hver match, ler han.

Nest beste kantspiller

William Nilsen-Nygaard er nummer ti på lista, med 29 mål. Det gjør ham til eliteseriens nest mest målfarlige kantspiller så langt. Det er bare Kevin Gulliksen i Elverum som har flere (30 mål).

TREFFSIKKER: William Nilsen-Nygaard har scoret 29 mål, og er med det eliteseriens nest mest giftige kantspiller.

TREFFSIKKER: William Nilsen-Nygaard har scoret 29 mål, og er med det eliteseriens nest mest giftige kantspiller. Foto:

– At vi har tre spillere på topp 10 viser at vi har prestert veldig bra offensivt så langt. Det er morsomt å score mål og gjøre det bra, men det viktigste er at vi vinner kamper, sier han.

Halden har scoret flest mål av samtlige lag på de første fem serierundene, og det selv om motstanden har vært tøff – med blant annet bortekamper mot Elverum og Arendal.

Bækkelaget søndag

Nå venter Bækkelaget borte på søndag, og HTHs mest målfarlige trio er enige om suksessoppskriften.

– Nøkkelen blir å stå bra bakover, slik at vi igjen kan score noen «enkle» mål på kontra. Bækkelaget er et bra lag, som løper mye og har en god skytter i Emil Sundal.

Kampen spilles i Bækkelagshallen søndag klokka 18.00. Bækkelaget spiller i denne hallen på dispensasjon i påvente av en vedtatt ny hall på Ekeberg.

Toppscorerlista i eliteserien:

1) Stefan Ilic, Falk 42, 2) Victor Skillhammar, Halden 38, 3) Sondre Paulsen, Arendal 37, 4) Trym Bilov-Olsen, Halden 32, 5) André Ellertsen, Sandnes 31, 6) Lasse Indergård Balstad, Kolstad 31, 7) Djordje Djekic, Bodø HK 31, 8) Emil Sundal, Bækkelaget 30, 9) Kevin Maagerø Gulliksen, Elverum 30, 10) William Nilsen-Nygaard, Halden 29,... 26) Kristian Stranden, Halden 20, 48) Gabriel Setterblom og Sander Thorbjørnsen, Halden 13, 90) Truls Erik Grøtta, Rex Blom og Andreas Haglund, Halden 5.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken