Gå til sidens hovedinnhold

Disse skal erstatte Skillhammar

Artikkelen er over 3 år gammel

Halden Topphåndball måtte ikke dra langt for å finne noen som skal fylle hullene etter Victor Skillhammar, som forlater HTH etter sesongen.

Erstatterne kommer nemlig fra egne rekker, og heter Truls Erik Grøtta og Kristian Stranden. De er begge født i 1997, og kom til Halden før 2016/2017 sesongen. Nå har de signert kontrakter på 1+1 år, som gjør begge to til HTH-spillere ut 2020, dersom ikke noe uforutsett skulle skje.

– To viktige signeringer

Daglig leder i Halden Topphåndball, Mads Fredriksen, er strålende fornøyd med å ha med seg de to ungguttene i minst to år til.

– Dette er to viktige signeringer for oss. Vi er veldig glade for at Truls og Kristian vil fortsette satsingen i Halden. Det er to unge gutter som har en stor framtid som håndballspillere, og som vi ønsker skal være med å bygge klubben videre. De er veldig gode ambassadører for klubben, og vi har klokkertro på at de skal ta steg videre og bli enda mer sentrale på laget enn de er nå, kommenterer Fredriksen i en pressemelding.

– Disse to skal sammen erstatte det vi mister i Victor Skillhammar. Det er to veldig ulike spillere, og vi får mange strenger å spille på både i angrep og forsvar med Truls og Kristian. Sammen med Trym Bilov-Olsen kan det bli en spennende trio i neste års Halden-lag, fortsetter han.

Storvokst skytter

Kristian Stranden slo til umiddelbart i sin første sesong som HTH-spiller, og viste seg fram som en storvokst skytter, som også kunne gjøre en solid jobb i forsvar.

Debutsesongen ble derimot spolert av en skulderskade som satt han ut resten av sesongen, men i år har Stranden igjen vist hvilket potensial som bor i han.

– Deilig å få avklart hvor man skal spille. Jeg tror jeg kan utvikle meg mye i Halden Topphåndball, og er glad for å bli satset på. Vi har et godt treningsmiljø, og jeg trives godt i byen. Jeg gleder meg til å få en større rolle i laget, og ser fram til neste sesong, sier Stranden.

Slått gjennom

Truls Erik Grøtta fikk mindre spilletid i sin debutsesong, men har for alvor slått gjennom i sin andre sesong på toppnivå. Han har vist seg som en fotrapp og uredd spiller, og får stadig flere sjanser av Jan Thomas Lauritzen.

– Jeg tror jeg kan utvikle meg videre i denne klubben. Det er her jeg ønsker å spille, og jeg trives veldig godt her. Ser fram til å ta medaljer og titler med Halden i årene som kommer, sier Grøtta om den nye kontrakten.

Kommentarer til denne saken