Dansk målvakt klar for HTH

NY KEEPER: Bertram Obling, med lang erfaring fra den danske eliteklubben Skanderborg, har skrevet under en 2 års kontrakt med HTH.

NY KEEPER: Bertram Obling, med lang erfaring fra den danske eliteklubben Skanderborg, har skrevet under en 2 års kontrakt med HTH. Foto:

Bertram Obling (23). Det er navnet på mannen som skal ta opp keeperarven i Halden Topphåndball etter Drammen-klare Rasmus Bech.

DEL

– Jeg gleder meg veldig, og har fått anbefalt Halden fra flere hold.

«Energisk og eksplosiv»

Det sier Bertram Obling til HA. Han har skrevet under en 2 års kontrakt med Halden Topphåndball, men start fra 1. august. Den 23 år gamle dansken har blitt beskrevet som et av dansk håndballs største keepertalenter, og har allerede fem år bak seg for Skanderborg i den danske eliteserien (888-ligaen) – dog uten å etablere seg som førstemålvakt.

– Hva slags keepertype er du?

– Jeg er en ung, energisk og eksplosiv keeper, med stor utstråling når jeg spiller kamp. Er vel ganske god på nærskudd, svarer Obling.

– Føler ikke press

Han vet at HTH har en keeperyndling i Rasmus Bech, som har prestert på høyt nivå for ulvene over flere sesonger, men lar seg ikke stresse av presset som nå legges på hans skuldre. Som HA tidligere har skrevet, spiller Bech for Drammen HK neste år.

– Jeg husker så vidt Bech fra hans tid i Randers. En rolig og trygg keeper, som er god på nærskudd og fin evne til å plassere seg riktig på nærskudd.

Obling skal ha vært ønsket av flere klubber, men valgte HTH.

– Jeg følte meg ønsket. I prosessen har jeg snakket med både Jonas Wille (se egen artikkel), Rasmus Mølgaard og min gamle lagkamerat Henrik Juul. I tillegg har jeg hatt en fin prat med Jan Thomas (Lauritzen). Nå er jeg glad for at kontrakten er underskrevet, og jeg gleder meg veldig til å flytte til Halden.

Nyutdannet ingeniør

23-åringen er nyutdannet maskiningeniør fra Århus Universitet, og det er ikke utenkelig at han skal kombinere håndball med deltidsjobb her i byen.

– Det hadde vært «fedt» å kunne bruke kunnskapen jeg har tilegnet med gjennom 4–5 års studier med en 10–15 timers stilling. Det skal dog sies at jeg kommer til Halden for å spille håndball. Det (håndballen) kommer i første rekke, absolutt.

Når flytter du til Halden?

– Litt usikkert. Jeg skal ha en prat med HTH om litt praktiske ting, så jeg kan planlegge ferie og deretter flytting. Nå bor jeg sammen med kjæresten min Alberte, men hun blir hjemme i Danmark for å fortsette på sin utdannelse.

Holm: – Veldig fornøyd

Simen Holm, daglig leder i HTH, er både glad og lettet for at tomrommet etter Bech nå er tettet. Han er trygg på at ulvene får kvalitet i Betram Obling.

FORNØYD: - Keeperplassen er viktig, og med Obling føler vi at vi har gjort et lite kupp, sier HTHs daglige leder Simen Holm.

FORNØYD: - Keeperplassen er viktig, og med Obling føler vi at vi har gjort et lite kupp, sier HTHs daglige leder Simen Holm.

– Vi har veldig gode referanser på ham, og føler vi har gjort et lite kupp. Etter det som har vært en lang prosess. Når man skal sette sammen et «nytt» lag er keeperplassen både den vanskeligste og viktigste. At vi nå har fått på plass Obling, sender også et viktig signal til andre aktuelle spillere, sier Holm.

Han bekrefter at Obling har skrevet under en 2 års kontrakt.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags