Gå til sidens hovedinnhold

- Vi har ikke helt gitt opp

Artikkelen er over 4 år gammel

Halden HK har fortsatt et ørlite håp om å kunne videreføre elitesatsingen. Det krever penger. Mye penger.

- Vi gir oss jo aldri. Vi har et syltynt halmstrå av et håp om at det kan være mulig å redde elitesatsingen.

Sjokknyhet ga reaksjoner

Det sier Lars-Espen Hansen, nestleder Halden Håndballklubb til HA fredag ettermiddag.

Han understreker at det skal ekstremt mye til for at elitelaget kan driftes videre.

- Men?

- Etter at vi gikk ut med nyheten, som vi følte at vi måtte for å spille med åpne kort, har det kommet mange reaksjoner. Også fra sponsorer og andre med spørsmål om hva som skal til for at vi likevel skal klare det, sier Hansen.

Underskuddsbudsjett

- Så det finnes et håp om at elitesatsingen kan reddes?

- Det finnes et fortsatt et ørlite håp. Det er kanskje ikke stort nok til at folk bør ha for store forhåpninger, men samtidig nok til at vi kommer til å jobbe hardt videre. For å lete etter nye løsninger, svarer Hansen.

Som HA skrev onsdag kveld, legger Halden HK - etter all sannsynlighet - ned elitesatsingen fra neste sesong. Årsaken er økonomiske problemer. Da både med tanke på røde regnskapstall for 2016, og et budsjett for 2017/18 som klubben ikke klarer å få i balanse.

- Vi har satt opp et budsjett for 2017/18, der vi også har tatt med forbundets krav om to heltidsansatte personer. Det beste vi har klart å komme ut med, når alle stener er snudd, er et underskuddsbudsjett på 700.000 kroner. Når vi da også vet at vi går med underskudd for 2016, er dette røde tall som gjør det økonomisk uforsvarlig å videreføre elitesatsingen, sier han.

"Trenger rike onkler»

- Hva skal til for at elitelaget kan reddes?

 

- For å være helt ærlig: en rik onkel eller to. Så hvis det finnes firmaer i Halden som fortsatt ønsker elitehåndball på damesiden, er tiden så definitivt inne nå. Det er fortsatt ikke for sent, vi har dette bittelille håpet som vi henger oss fast i, sier han.

- Hva må til i kroner og øre?

- Vi må ha inn en million kroner i løpet av februar/mars. Skulle vi klare det, vil det være grunnlag for elitedrift på kort sikt - og også gi oss pusterom til å tenke langsiktig. Vi innser at det skal mye til, men føler det er riktig å være ærlige på hva som kreves.

Feil om kronerulling

Hansen forteller også at tallene som har kommet ut fra kronerullingen, ikke har vært korrekte.

- Det har blitt sagt at vi fikk inn over 700.000 kroner. Det riktige er 430.000 kroner, sier han.

Hansen forteller at det har vært en vond uke, med mange følelser. Nå jobber det sittende styret for å redde elitesatsingen, men først og fremst breddedelen i Halden Håndballklubb - som teller 200 aktive barn og unge.

- Velvilje fra kreditorer?

- Det er fortsatt en realistisk sjanse for at klubben slås konkurs. Det blir fort også vanskeligere for bredde å overleve uten elite. Alt henger sammen. Vi skylder såpass mye penger, at vi uansett er avhengige av velvilje fra kreditorer, kommenterer han.

Etter hva HA erfarer skal Halden HK tidligere ha mottatt et lån på nærmere 1 million kroner. Klubben skal ha jobbet med å få konvertert lånet til egenkapital, med argument om at långiver vil sitte igjen med 0 kroner også ved en eventuell konkurs.

- Det har vi dessverre ikke lyktes med.

Kommentarer til denne saken