Gå til sidens hovedinnhold

Tapte bunnkampen mot Sola

Artikkelen er over 4 år gammel

Halden scoret 33 mål på bortebane, men endte likevel uten poeng i bunnkampen mot Sola i Stavanger søndag kveld.

Sola vant 34-33 etter en spennende, men alt annet enn god, håndballkamp.

Marerittstart

Før kampen lå Halden på 9. plass med fire poeng, og Sola på tiende med tre poeng. Kampen i Stavanger var derfor ekstremt viktig, både med tanke på fortsatt håp om sluttspillplass (åtte beste) og ikke minst: unngå nedrykk!

Tabellen i Grundigligaen kvinner

Åpningsminuttene ble et lite mareritt for Halden, som både var uheldige (tre stolpetreff) og udyktige (mange tekniske feil og balltap)

Forsvaret satt heller ikke, og etter seks minutter ledet Sola 5-1.

Kom tilbake

En timeout fra trener Jan Thomas Lauritzen hjalp, og gradvis spiste Halden opp Solas ledelse. Etter et kvarter var lagene ajour på 8-8, og minuttet senere sørget Carina Vrangen for at Halden var i ledelsen for første gang.

Etter dette fulgte en god Halden-periode, og forspranget ble øket til 14-10.

Malene Staal styrte det offensive spillet bra, og playmakeren noterte seg for åtte mågivende pasninger før pause. Sofie Wold kom inn på venstreback, og bidro bra med både mål og overblikk.

Og på høyrekanten scoret kampens suverene ener Pernille Wang Skaug på seks av sju skudd før pause.

Uavgjort til pause

Bakover stemte det også bedre, og da også Marta Wawrxynkowska kom i gang med redninger så det veldig lyst ut for Halden. Godt forsvar ga mange kontringer, og Halden reiste i fra til en 4-5 måls ledelse.

Men:

Så skiftet kampen karakter igjen.

Halden gjorde igjen for mange tekniske feil i angrep, og Sola spiste seg nærmere. Med ett sekund igjen av omgangen utlignet Tonje Nøstvold til 16-16, og lagene var like langt til pause.

Thrillerspenning

Andreomgang startet som det første sluttet. Halden tilrev seg et lite forsprang på et par mål, men nyopprykkede Sola tettet kjapt luka.

Haldenserne scoret for det meste kontringsmål, men slet mer i etablert angrep og etter hvert også bakover - og trener Lauritzen skulle nok ønske at stallen var litt større i tunge perioder for enkeltspillere.

Med ti minutter igjen sto det 27-27, og det ble en thrilleravslutning.

Wang Skaug i egen klasse

Sola ledet 31-29 med bare få minutter igjen, men da tok Pernille Wang Skaug ansvar igjen. Haldens kantspiller - og banens klart beste - scoret fire mål på rad og sørget for at Halden snudde til ledelse 33-32.

Det holdt likevel ikke helt inn. Sola utlignet, Mirann Sæther bommet fra venstrekanten på 33-33 og vertene satte inn 34-33 med bare sekunder igjen.

HHK tok timeout, men de seks gjenstående sekundene var ikke nok til å redde ett poeng. Det endte med tap 33-34.

Haldens lag (mål): Marta Wawrzynkowska, Rikke Granlund, Pernille Wang Skaug (15), Ann Helen Adolfsen, Malene Staal (4), Hedda Thulin, Miriann Sæther (3), Sunna Jonsdottir, Nora Thulin (1), Sofie Wold (4), Sofia Wiberg, Carina Vrangen (3), Anette Helene Hansen (3).

Kommentarer til denne saken