Gå til sidens hovedinnhold

Spillerne godtar lønnsreduksjon

Artikkelen er over 4 år gammel

Elitespillerne i Halden Håndballklubb går ned 30 prosent i lønn for å hjelpe klubben ut av den økonomiske krisen.

- Vi vil gjerne bidra med det vi kan for å redde klubben, og har sagt ja til en lønnsreduksjon på 30 prosent de neste tre månedene, sier lagkaptein, toppscorer og talsperson Anette Helene Hansen.

Les også (HA+): Må ha inn minst én million før nyttår

Meyer: - Herlig signal

Halden HK har alt annet enn det heftigste lønnsbudsjettet i norsk elitehåndball, men spillernes bidrag er likevel en kjærkommen hjelp for klubben.

- Jentene gir med dette et herlig signal om at de tar ansvar. Dette får jo ingen effekt for regnskapstall i 2016, men reduserer utgiftene for 2017, kommenterer Roger Meyer, daglig leder i Halden Håndballklubb.

Les også (HA+): - Håper inderlig at byen vil ha oss

Lagkaptein Hansen forteller at spillerne har sagt enstemmig ja.

- Selvsagt er det slik at vi helst skulle vært dette foruten. Samtidig er vi enige om å stå sammen, og alle på laget ønsker at Halden skal spille i eliteserien både neste sesong og i mange år til. Da ble det tross alt enkelt å stille opp slik, sier hun.

- Klart vi blir preget

- Hvordan vil 30 prosent lønnsreduksjon prege spillerne?

- Jeg verken kan eller vil kommentere hvordan dette slår ut for hver enkelt spiller. Men det er klart at 30 prosent er en betydelig reduksjon, spesielt for de som studerer - og ikke jobber - ved siden av håndballen.

Les også (HA Gratis): Har fått inn nærmere 500.000 kroner

Som HA tidligere har skrevet må Halden Håndballklubb samle inn nærmere halvannen million kroner før nyttår. Hvis ikke legges elitelaget ned.

 

- Vi prøver å holde sportslig fokus. Samtidig blir det feil å si at vi ikke preges av situasjonen. Halden er en liten by, og det er mange spørsmål. Derfor er det viktigste nå at vi står samlet, og at alle gjør det man kan for å redde klubben, fastslår lagkapteinen.

"Mye som er positivt"

Sportslig har HHK-jentene prestert til godkjent så langt. Laget har vunnet tre av åtte kamper, men står likevel med bare fire poeng (startet med to minuspoeng).

- Det er så mye annet som er positivt om dagen. Vi har en ung og spennende stall, med flere lokale spillere enn de fleste andre eliteklubbene, sier Hansen.

Tabellen i Grundigligaen kvinner

Og fortsetter:

- Kanskje kommer det også snart ny idrettshall, og vi har en klubb med mange ivrige håndballbarn. Så på mange områder ser jo framtida veldig lys ut - bare vi kommer oss ut av denne økonomiske knipa, sier Hansen.

Fortsatt lang vei å gå

Daglig leder Roger Meyer fortalte til HA før helga at klubben hadde samlet inn nærmere 500.000 kroner, men at det fortsatt er en vei å gå.

Les også (HA Gratis): ... og slik kan DU hjelpe Halden HK

 

- Kronerullingen har stoppet litt opp, og vi er fortsatt helt avhengig av å lande et par store sponsoravtaler. Vi venter også på en avklaring med Halden kommune om midlene vi har søkt om derfra, sier Meyer.

HHK, som ligger på 9. plass i Grundigligaen, spiller treningskamp mot Rælingen tirsdag kveld. 4. januar starter seriespillet opp igjen, borte mot Tertnes.

Kommentarer til denne saken