Gå til sidens hovedinnhold

Ny håndballklubb kan bli stiftet søndag

Artikkelen er over 4 år gammel

Dersom initiativgruppa klarer å samle inn nok penger i løpet av helga, vil en ny håndballklubb i Halden se dagens lys søndag kveld.

- Vi har innkalt til et stiftelsesmøte for ny klubb søndag kveld. Om vi faktisk kan stifte en ny klubb eller ikke, avhenger av om vi har god nok startkapital, sier to av initiativtakerne Stein Cato Røsnæs og Kjell Åge Holter til HA fredag kveld.

Respekt og ydmykhet

Duoen har, sammen med Kjersti Gjøsund og flere andre ildsjeler, jobbet nærmest døgnet rundt etter at Halden Håndballklubb meldte oppbud tirsdag morgen klokka 08.00. Med mål om å starte en ny klubb, som sikrer framtida for 170 håndballbarn.

Les også: Halden HK er konkurs

- Det haster med tanke på all logistikk som må på plass foran neste sesong, men vi ønsker også å opptre med respekt og ydmykhet overfor alle som nå er i en sorgprosess etter nedleggelsen av Halden HK. Enten om det er 10 år gamle jenter eller godt voksne a-lagsspillere som ble arbeidsledige over natten, sier de.

Trenger 400.000 kroner

Røsnæs og Holter anslår at en ny klubb må ha på plass 400.000 kroner innen søndag kveld.

Les også: HHK-barna skal spille for Degernes

- Nå handler det om å skape et grunnlag økonomisk. Å starte en ny klubb krever startkapital både med tanke på påmelding av 15 lag, godtgjørelse til trenere for de eldste lagene, halleie til kamparrangementer, lisenser og mye annet, sier Røsnæs.

Og tillegger:

- En god startkapital er også viktig siden vi i en startfase vil ha likviditetsutfordringer fram til inntektene kommer. Mange foreldre har betalt medlemskontingent og treningsavgift til HHK, og vi kan ikke kreve inn slikt før en ny sesong skal starte.

Idrettsrådet bidrar

Halden Idrettsråd har allerede bevilget 50.000 kroner i startkapital.

- Det er gledelig, og samtidig et bevis på at prosjektet allerede, etter bare noen få dager, er godt forankret, sier Holter.

Han har allerede sagt til å sitte som nestleder og markedsansvarlig i breddestyret i Halden HK. Etter konkursen endret forutsetningene seg helt, og det planlagte breddestyret - med Kjersti Gjøsund som leder - jobber nå i stedet for å stifte en ny klubb.

- I tillegg til støtten fra Idrettsrådet, har vi fått tilsagn om midler fra sponsorer. Også fra sponsorer som var skadelidende av konkursen, men som ser nytteverdien og viktigheten av å støtte bredde. Det er storsinnet og flott, sier Holter.

Slik kan DU bidra

Men: mer penger kreves. Derfor frir initiativgruppa til haldenserne.

- Alle bidrag hjelper oss nærmere målet å kunne stifte en ny håndballklubb søndag, sier de.

Lyst til å bidra? Kontonummeret er 10501441886.

- Hva tenker dere om å be haldenserne om penger? Det var mange som bidro i kronerullingen for å redde Halden HK, men som i stedet nå opplever at pengene forsvant inn i konkurssluket.

- Vi har stor forståelse for den skuffelsen, og at det er en viss skepsis. Samtidig har vi fått mange positive tilbakemeldinger, ikke minst siden dette handler om å støtte oppstarten av en ny klubb for 170 barn, svarer Røsnæs og Holter.

- Dårlig tid

- Hvorfor så hastverk? Stiftelsesmøte allerede på søndag?

- Fordi det er mye som skal planlegges, og en ny organisasjon skal på plass. Sier vi ja til oppstart av ny klubb søndag, skal søknad om å bli tatt opp som medlem i Østfold Idrettskrets og Norges Idrettsforbund sendes og behandles. Så skal vi få på plass medlemslister, melde på lag, søke om treningstider. Vi har ikke mer enn tida og veien, sier de.

- Hvor mye av de 400.000 kronene må være inne innen søndag?

- Det er vanskelig å svare på. Men skal vi stifte ny klubb, må vi føle at det er grunnlag for det økonomisk.

"Halden" i navnet

- Hva skal den nye klubben hete?

- Det avslører vi ikke før på søndag.

- Men "Halden" blir med i navnet?

- Ja, det ser vi som helt naturlig. Det er også viktig med tanke på sponsorer og profilering, sier de.

Har kjøpt konkursboet

Initiativgruppa har kjøpt boet i Halden Håndballklubb, blant annet for å sikre seg draktsettene.

- Vi vil ikke ha økonomisk mulighet til å kjøpe inn 15-20 nye draktsett i en oppstartfase, så det er avgjørende for oss at vi kan bruke de eksisterende draktsettene. Kanskje må vi fjerne eller teipe over HHK-logoen, men det skal nok løse seg.

Stein Cato Røsnæs og Kjell Åge Holter har begge døtre som spilte i nedlagte Halden HK.

- Det er vår motivasjon til å bidra, smiler de.

Kommentarer til denne saken