Gå til sidens hovedinnhold

Har fått inn nærmere 500.000 kroner

Artikkelen er over 4 år gammel

- Nå ser det mye mer positivt ut, selv om det fortsatt er en lang vei å gå, sier Roger Meyer, daglig leder i Halden Håndballklubb.

Halden Håndballklubb er i økonomisk krise, og må ha inn minst én million kroner før nyttår. Hvis ikke vil elitelaget bli lagt ned etter denne sesongen, og hele klubben - med 250 aktive barn - står i fare for å bli slått konkurs.

Fortsatt alvorlig

- Situasjonen er fortsatt alvorlig, men jeg ser absolutt mer lyst på mulighetene nå enn for noen dager siden. Vi jobber på spreng, og håper å komme i mål i løpet av neste uke - altså før jul, sier Meyer.

Årsaken til at Meyer er mer positiv er at pengene begynner å tikke inn på HHK-kontoen.

- Vi har fått inn nærmere 500.000 kroner. Blant annet fikk vi i går flotte bidrag av firmaer som Byggeriet, Fitness 1 og Tista senter. Disse tre har totalt bidratt med 100.000 kroner, sier Meyer.

Håper på kommunal hjelp

Han og HHK er også i tett dialog med andre, store firmaer - som har gitt positive signaler.

- Skal vi klare dette, altså å komme i havn med halvannen million kroner, er vi avhengig av ja og velvilje fra minst én virkelig stor aktør i næringslivet. Vi har fått flere gode signaler, og mange har dette nå oppe til vurdering.

HHKs daglige leder forteller at det også er positiv dialog med Halden kommune.

 

- Vi har søkt om penger, og fått positive tilbakemeldinger om tilsagn på deler av beløpet vi har søkt om. At kommunen forhåpentligvis bidrar gir ekstremt gode ringvirkninger, ikke minst ut mot store aktører i næringslivet, sier Meyer.

Kultursjefen: - God dialog

Stein Wilhelmsen, kultursjef i Halden kommune, bekrefter at det har vært hyppig møtevirksomhet.

- Jeg ønsker å vente med å gå ut med detaljer om mulige beløp, men kan bekrefte at vi har hatt hyppig møtevirksomhet med både styreleder (Erik Meusburger) og daglig leder (Roger Meyer). Vi har også tett kontakt med Halden Idrettsråd, slik at vi i fellesskap kan finne gode løsninger, sier Wilhelmsen.

 

- Kan administrasjonen i Halden kommune vedta tilskudd til HHK uten politisk behandling?

- Vi forholder oss til rammer og retningslinjer innenfor Rådmannens fullmakter. Så får vi se hvor veien går videre. Altså om det også kan komme ønske om at denne saken skal opp til politisk behandling, svarer Wilhelmsen.

Etter hva HA erfarer skal en aktuell løsning være at Halden HK slipper å betale det klubben skylder Halden kommune i halleie for 2016. Denne summen skal være rundt 200.000 kroner.

Kommentarer til denne saken