Gå til sidens hovedinnhold

Forbundet slår fast: Halden HK trekkes fra eliteserien

Artikkelen er over 4 år gammel

Håndballforbundet har jobbet for at Halden Håndballklubb skal fullføre eliteseriesesongen selv om klubben er konkurs. Nå har forbundet gitt opp.

– Norges Håndballforbund og Norsk Topphåndball (NTH) har i fellesskap gjennom tirsdag og onsdag jobbet intenst for å se på alle muligheter for at Halden HK sitt lag i Grundigligaen kunne fullføre sesongen. En slik mulighet har vi dessverre måtte konkludere med at ikke finnes, og laget trekkes dessverre fra Grundigligaen fra dags dato, skriver håndballforbundet i en pressemelding torsdag morgen.

Her er tabellen - uten Halden

Overfor Halden Arbeiderblad var bostyrer Ole Richard Holm-Olsen allerede tirsdag kveld klar på at han ikke så noen mulighet for at den konkursrammede klubben skulle kunne sluttføre eliteserien.

Forbundet ønsker at laget skal fullføre sesongen, men jeg mener det ikke er forsvarlig med tanke på økonomien, sa bostyrer Holm-Olsen.

Når HK Halden sitt lag i Grundigligaen nå er trukket, er alle kamper og resultater i kamper hvor HK Halden var involvert trukket ut av tabellen.

Stabæk er ett av lagene som poengmessig vil tape på at HHKs resultater blir strøket, da laget har slått HHK to ganger

Oppsal vil tjene på det, da de har tapt begge kampene mot Halden.

Gjelder også 2. laget

Det får følgende konsekvenser:

  • Grundigligaen: Lag nr. 11 på tabellen etter endt serie rykker ned, mens lag nr. 10 på tabellen spiller kvalifisering mot lag nr. 3 på tabellen etter endt serie i 1. divisjon.
  • 1. divisjon: Lag nr. 1 og lag nr. 2 etter endt serie på tabellen rykker opp til Grundigligaen, mens lag nr. 3 på tabellen spiller kvalifisering mot lag nr. 10 etter endt serie på tabellen i Grundigligaen. Lag nr. 10, lag nr. 11 og lag nr. 12 på tabellen etter endt serie i 1. divisjon kvinner rykker ned til 2. divisjon.
  • 2. divisjon: Den berammede kvalifiseringen for opprykk til 1. divisjon avlyses og de 4 avdelingsvinnerne rykker opp til 1. divisjon.
    Les også

    Bostyrer sier nei til flere kamper

– Svært beklagelig

– NHF og NTH synes situasjonen er svært beklagelig for klubben, utøverne, Grundigligaen og alle andre som blir berørt av dette. På denne bakgrunn ble det, som tidligere nevnt, fra NHF og NTH søkt etter alternativer som ville muliggjort spill ut sesongen. Dette lyktes dessverre ikke, skriver forbundet.

Les også

HHK-barna skal spille for Degernes

Også klubbens 2.lag i 2. divisjon trekkes som en følge av konkursen.

Bredden reddet av Degernes

Breddedelen i klubben er derimot reddet ut sesongen. Der har Degernes sagt seg villige til å ta over Haldens lag ut sesongen slik at alle barne- og ungdomskampene gjennomføres som planlagt.

Kommentarer til denne saken