– Viktig tema for alle ungdommer

Temakveld om antidoping: Halden Håndballforening inviterer til temakveld. Fra venstre miljøkontakt i klubben George Atayo, styremedlem Stein Cato Røsnæs og daglig leder Stian Mjølnerød-Lie.

Temakveld om antidoping: Halden Håndballforening inviterer til temakveld. Fra venstre miljøkontakt i klubben George Atayo, styremedlem Stein Cato Røsnæs og daglig leder Stian Mjølnerød-Lie. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Som et ledd i Halden Håndballforenings Rent Idrettslag-sertifisering, inviteres det til antidopingkveld på høyskolen onsdag neste uke.

DEL

– Alle våre spillere har obligatorisk oppmøte, og vi har også invitert styremedlemmer fra alle andre idrettslag i byen. Temaet er mye større enn bare doping i seg selv.

– Vi tror ikke det er unge utøvere i Halden som doper seg, men dette dreier seg om mye mer enn det. Mange utøvere trener mye på helsestudio, og kjøper kanskje restitusjonsdrikke i Sverige eller på nettet. Holdninger rundt dette er kjempeviktig, kvelden handler om ungdomskultur og verdier, sier Stein Cato Røsnæs i Halden Håndballforening.

Besøk fra Antidoping Norge

Han forteller at moren til en av de yngre spillerne i klubben tok kontakt med styret. Det viste seg at hun var lege og hadde jobbet i flere år med antidopingarbeid. Og hun har vært sentral i klubbens sertifisering som Rent Idrettslag.

– Vi får besøk av Thea Langeland fra Antidoping Norge og Kim Grønnerød fra Halden-politiet. Vårt samfunnsoppdrag som klubb er mye mer enn at spillerne spiller håndball. Vi skal fremme sunne verdier og et trygt oppvekstmiljø for alle medlemmer, sier Røsnæs.

Halden Idrettsråd er glad for initiativet.

Dette er helt topp. Halden Håndballforening går her foran som et godt eksempel, disse tingene bør alle klubber ha fokus på. Forebyggende arbeid er utrolig viktig, sier Stian Mjølnerød-Lie, daglig leder i Halden Idrettsråd.

Han skryter også av at temakvelden er åpen for alle andre klubber i Halden.

– Det er slik man bør utnytte hverandre i Halden-idretten. Vi ønsker mer samarbeid på tvers av klubb- og idrettsgrener. Antidoping skal også være et tema på vår høstkonferanse i år, forteller Mjølnerød-Lie.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags