Nå skal de på talentsamling

PÅ TALENTSAMLING: Sara Lauritzen (tv), Emilie Wibe og Synnøve Lind Edvardsen fra Halden Håndballforening er tatt ut regional talentsamling.

PÅ TALENTSAMLING: Sara Lauritzen (tv), Emilie Wibe og Synnøve Lind Edvardsen fra Halden Håndballforening er tatt ut regional talentsamling. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi gleder oss veldig, sier 15-åringene Sara Lauritzen og Emilie Wibe, som sammen med Synnøve Lind Edvardsen skal til regional talentsamling i Rakkestad til helgen.

DEL

– Samtidig er vi litt spente også, for å delta på vår første store samling.

Får stipend fra klubben

Oppmann for jentene fra Halden Håndballforening, Malin Stanes, forteller at dette er en av de største samlingene i den såkalte Region Øst i Håndballforbundet, som består av Oslo, Akershus og Østfold. Regionen omfatter 135 aktive klubber, 2.000 lag og titusener av håndballspillere. 

Halden Håndball har vedtatt at de tre uttatte spillerne får et stipend, som betyr at de får dekket deltakeravgiften og oppholdet.

Til regional talentsamling i Rakkestad er det invitert over 160 jenter og gutter født i 2004. De vil bli delt inn i grupper og alle treningene vil foregå i Rakkestadhallen.

Vil på landslaget

Håndballforbundet ønsker å skape gode forutsetninger for håndballspillere i utvikling, men det forventes at spillerne selv er motivert og viser interesse. Det er på slike samlinger man oppdager talentene som det vil bli satset på videre.

Malin Stanes forteller 22 aktive jenter på dette alderstrinnet, der Halden Håndball har to lag i serien, nivå 1 og nivå 2. På nivå 1 har de vunnet alle kampene i sluttspillet.

Sara, Emilie og Synnøve legger lista høyt for egne ambisjoner.

– Ja, en dag skal vi spille på landslaget, sier jentene med et bredt glis.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags