Grensesprengende håndballspiller

TATT GODT IMOT: Vilma Larsson har blitt tatt godt imot av sine nye lagvenninner i Halden Håndballforening.

TATT GODT IMOT: Vilma Larsson har blitt tatt godt imot av sine nye lagvenninner i Halden Håndballforening.

Artikkelen er over 1 år gammel

Vilma Larsson (16) må reise fra Strömstad til Halden for å drive med sine store lidenskap, håndball.

DEL

Akkurat som i Norge, sliter Sverige med frafall fra organisert idrett fra unge utøvere. Da Vilma ikke lenger hadde noe lag å spille for i Strömstad, ble Halden Håndballforening redningen for den unge jenta fra den svenske grensebyen.

Håndball som lidenskap

Halden Håndballforening ble for en tid tilbake kontaktet av 16 år gamle Vilma Larsson som fram til nå har spilt håndball for Strömstad Handbollsklubb.
I Strömstad har det blitt mer vanlig at yngre talentfulle utøvere søker lykken på idrettsgymnasiet i Allingsås eller i Göteborg. Da flere av hennes lagvenninner valgte å forlate Strömstad denne høsten, hadde ikke Strömstad HK muligheten å stille lag i hennes aldersgruppe.

Vilma ønsket å bli værende i Strömstad, men hadde ikke lenger noe lag å spille på. Da ble pendling til Halden løsningen for Vilma, som har spilt håndball siden hun var liten og fortsatt har det som hennes største fritidsinteresse.

- Jeg har blitt tatt imot med åpne armer her i Halden Håndballforening, og jeg vil definitivt anbefale i andre situasjon å gjøre det samme.

- Selv om det er et stykke å kjøre, så er det ikke noe problem å dra hit to eller tre ganger i uken, sier Halden Håndballforenings nyeste tilvekst.

– Vi ønsker Vilma velkommen

Øyvind Liland i sportslig utvalg i Halden Håndballforening synes det er flott at Vilma reiser over grensen for å spille håndball.

– Vi synes det er veldig hyggelig at vi tiltrekker spillere som ikke bare er fra Halden. Det tyder på at vi gjør noe riktig her i klubben.

– Samtidig så tror jeg det er viktig at unge utøvere ikke må gi opp idretten sin selv om tilbudet faller vekk i lokalmiljøet. At vi kan hjelpe en spiller i Strömstad er bare hyggelig, og vi har plass til flere om det er andre som vurderer det samme.

– Vi ønsker i hvert fall Vilma hjertelig velkommen til klubben, og skal gjøre det vi kan for at hun skal trives på denne siden av grensen, avslutter Liland.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags