Fire håndballjenter til talentsamling

På regionsamling. Fra venstre Sofie Wold, Emilie Marie Wibe, Lars Edvardsen, Sara Lauritsen, Synnøve Lind Edvardsen.

På regionsamling. Fra venstre Sofie Wold, Emilie Marie Wibe, Lars Edvardsen, Sara Lauritsen, Synnøve Lind Edvardsen. Foto:

Fire Halden Håndball-jenter født i 2004 er tatt ut til ulike talentsamlinger senere i oktober.

DEL

Emilie Marie Wibe og Sofie Wold deltar på SPU, spillerutviklingssamling i Rakkestadhallen 15. oktober. Dette er en samling som er en spisset treningsarena for de beste spillerne i aldersklassen.

Sara Lauritzen og Synnøve Edvardsen er tatt ut til en samling for regionale landslag 29. oktober i Sørum i Akershus. Dette er den første av fire samlinger for håndballspillere som har størst potensial, kommet lengst i sin utvikling og som på sikt kan nå et nasjonalt nivå.

– Kjempemoro

Det blir kjempemoro å være på disse samlingene, sier jentene som var med på en tilsvarende samling i juni i år.

– Vi har dyktige trenere som tar oss gjennom ulike temaer, forsvarsspill, angrep og innspill på linja og alt annet. Det er også egen trening for målvakter. Det er fokus på den enkelte og trenerne ser oss. Det er viktig. Dette er utrolig inspirerende og kjempemoro å være med på, sier de unge Halden Håndball-spillerne.

– Klarer dere å hevde dere?

– Ja absolutt, det gjør vi. I serien har vi spilt mot flere av dem og vi føler at vi kjenner dem godt. Det er tøffe tak på trening, for alle vil vise seg fram. Men utenfor banen er alle gode venner, sier de.

Landslagstrenerne vil også være tilstede på samlingene og Norges Håndballforbund skal bygge opp et landslag med regionlagene som basis for dette. Det kommer til å bli kamper mellom regionlagene i Norge og til slutt vil det bli plukket ut et landslag. Allerede i høst etableres Jentelandslaget med spillere født 2004 (og 2005).


Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags