Gå til sidens hovedinnhold

Martine etter FBK-bragden: - Helt sykt!

Artikkelen er over 3 år gammel

Nyopprykkede Fredrikstad BK, med flere tidligere Halden-spillere på laget, gjorde søndag det ingen trodde var mulig.

Fredrikstad vant nemlig 28-25 over selveste Larvik i Larvik Arena i serieåpningen i håndball!

- Helt sykt!

- Hva skal man si? Det er jo helt sykt, sier Martine Moen, den tidligere Halden-toppscoreren som nå spiller i FBK.

Larvik sliter med økonomiske problemer, og er kraftig svekket sammenlignet med i fjor. Vestfold-laget har dominert norsk - og internasjonal damehåndball - i en årrekke, men før årets sesong spådde ekspertene et tronskifte. De fleste har Vipers på topp.

Det skal likevel tillegges at Larvik fortsatt har spillere som Linn-Kristin Riegelhuth-Koren, Kristine Breistøl og Tina Stange i stallen. og at var tippet på sølvplass - bak hardtsatsende Vipers. Så kom nyopprykkede Fredrikstad til Larvik Arena, og vant sensasjonelt 28-25 (til 11 på oddsen før kampstart) etter å ha ledet 13-12 halvveis.

- Utrolig energi i laget

- Det var nok ikke mange som hadde tippet borteseier her i dag... Gud så deilig, og for en start på seriespillet. Vi ledet hele veien. Da de kom nærmere, dro vi bare fra igjen. Sykt god lagmoral og utrolig energi i laget, sier hun.

Dette var Larviks andre tap for et norsk lag på hjemmebane siden 1999...

Martine Moen scoret tre mål, deriblant et meget viktig mål i sluttminuttene.

 

Nora og Hedda Thulin, tvillingene som begge spilte for Halden i fjor, scoret to mål hver. Av øvrige ex-haldensere er også Pernille Christensen (skadet) og Melanie Felber (gravid) i FBK. Ingen av disse spilte søndagens bragdkamp.

Øvrige «lokale» kamper

Pernille Wang Skaug sliter med en vond akilles, og spilte ikke da Vipers lekte seg til 43-19 over nedrykkstippede Glassverket. Haldenseren forventes å være klar igjen til cupkamp onsdag og kvalik til Champions League kommende helg.

Thea Øby-Olsen scoret to mål for Gjerpen, som premieretapte 25-29 for Molde på Nordmøre.

Rikke Granlund sto en god kamp i mål for Oppsal, som sjokkvant 29-26 borte mot Byåsen.

I 2. divisjon menn tapte Sarpsborg IL (Halden TH 2) 22-30 for LFH09. Anders Jensvoll ble toppscorer med seks mål, mens det unge strektalentet August Storbugt noterte seg for tre fulltreffere.

I 2. divisjon kvinner møttes også LFH09 og Sarpsborg. Sarpingene vant 34-21, og fjorårets Halden-spiller Isabell Hultengren scoret tre av målene. Sanne Henning scoret to, mens også Pernille Gjendem spilte for Sarpsborg. Lagets toppscorer var Cathrine Nygaard (7 mål), som også har en fortid i Halden. På motstanderlaget fikk Miriann Sæther (kantspiller for Halden i eliteserien i fjor) sin seriedebut. Hun scoret ett mål i 21-34-tapet for SIL.

Som HA skrev fredag kveld fikk også Jonas Wille og HTH'erne i HC Midtjylland en drømmestart på sesongen, da Herning-klubben slo Ribe-Esbjerg i den danske seriestarten. Seiersmålet kom tre sekunder før slutt.

Halden Topphåndball serieåpner på sin side borte mot Elverum søndag om én uke.

Kommentarer til denne saken