Kristoffer (27) banens beste for Norge

NORGES BESTE: Kristoffer Stenberg Henriksen fra Halden og Katarina Ugland fra Fjellhammer ble kåret til Norges beste i fredagens beachlandskamper mot Sverige.

NORGES BESTE: Kristoffer Stenberg Henriksen fra Halden og Katarina Ugland fra Fjellhammer ble kåret til Norges beste i fredagens beachlandskamper mot Sverige. Foto:

HTH-spiller Kristoffer Stenberg Henriksen (27) gjør det bra for det norske landslaget i beachhåndball, som forbereder seg til EM i Polen i starten av juli.

DEL

– Vi har også et mål om å kvalifisere oss for VM i Italia neste sommer, sier Henriksen.

Banens beste

27-åringen fra Halden har vært en del av det norske beachlandslaget i flere år. Nå lader laget opp til et nytt mesterskap, og nå i pinsehelga er det landskamper mot Sverige i Ulricehamn.

Fredag ble det tap 0–2 (16-20, 18-24) for svenskene.

«Kristoffer Henriksen spilte en svært god kamp med mange målpoeng på både flyvere og piruetter. Han ble fortjent kåret til Norges beste spiller i kampen!", skriver handball.no.

– Jeg er fornøyd med egen kamp. Jeg scoret på 11 av 12 skudd, skaffet to straffer og følte at jeg skapte trøbbel for svenskene, sier Henriksen til HA.

God matching

Kampene mot Sverige er god matching for det norske laget.

– Sverige ble nummer fire i forrige VM, og har et veldig bra lag. I kampen fredag startet vi litt trått og ble tatt på senga av det raske svenske laget. I andre omgang tok vi føringen og var i en periode fire poeng fora, men ble til slutt felt av egne feil.

Dette er de første, offisielle beachlandskampene på svensk jord noensinne, og det er stor blest og interesse rundt kampene i Ulricehamn – der det er laget en flott arena ved sjøkanten. Lagene møtes igjen lørdag. Kampen kan sees live på solidsport.com (mot betaling).

Neste samling er i Danmark 20. – 23. juni, også der med to treningskamper.

De norske damene vant 2–0 over Sverige fredag.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags