Henriksen skjøt Norge til historisk EM-semi

EM-EVENTYR: Kristoffer Henriksen er i ferd med å oppleve et aldri så lite EM-eventyr i Polen med beachhåndballandslaget.Til høyre Katarina Ugland, som spiller på damelandslaget.

EM-EVENTYR: Kristoffer Henriksen er i ferd med å oppleve et aldri så lite EM-eventyr i Polen med beachhåndballandslaget.Til høyre Katarina Ugland, som spiller på damelandslaget. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

HTHs Kristoffer Henriksen var igjen sentral for Norges beachhåndballandslag, som sikret seg semifinale i EM etter å ha slått Kroatia i kvartfinalen.

DEL

Akkurat som i den imponerende seieren mot Spania torsdag, ble Henriksen Norges toppscorer med 18 poeng. Dermed var han sterkt delaktig i at Norge vant 2–0 i sett mot Kroatia.

Første sett vant nordmennene fortjent 26-22, mens det andre settet ble fryktelig jevnt. Med to minutter igjen på klokka sto det 18-18, men Norge holdt hodet kaldest i Polen og sikret avansement.

Dermed er Henriksen og co videre til semifinale. Det betyr også at de er direkte kvalifisert til VM på Sicilia neste år.

Morgendagens semifinale mot Russland spilles klokka 14.00, og det ville ikke overraske stort om haldenseren nok en gang vil spille en viktig rolle.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags