Gå til sidens hovedinnhold

Anette (25) til fransk toppklubb

Artikkelen er over 4 år gammel

Anette Helene Hansen har skrevet under for den franske toppklubben Nantes.

- Jeg skrev under for et par uker siden, men i dag har klubben endelig offentliggjort det.

2 års kontrakt

Det sier en strålende fornøyd Anette Helene Hansen, den venstrehendte 25-åringen fra Fredrikstad som var toppscorer i de to siste leveårene til nå nedlagte Halden Håndballklubb.

- Jeg har signert en 2 års kontrakt og flytter nedover i juli. Dette er bare veldig gøy for meg, og jeg gleder meg veldig, sier Hansen til HA fredag kveld.

Til hjemmesiden til Nantes, der det fulle klubbnavnet er Nantes Loire Atlantique Handball og som spiller i den franske eliteserien, utdyper bakspilleren:

- Jeg valgte Nantes, fordi de har en god trener og et bra team. Jeg ble godt mottatt da jeg var på prøvespill, og har fått inntrykk av at Nantes er en profesjonell klubb - med høye ambisjoner. Jeg ser fram til å komme til en ny klubb i en utenlandsk liga. Det er stort for meg å få en mulighet som dette, og Nantes er også en nydelig by, sier hun.

Les også: Skal prøvespille for fransk toppklubb

Treneren: - Veldig glad

Nantes-trener Jan Basný er også fornøyd med sin ferskeste signering.

 

- Det er vanskelig å finne gode, venstrehendte bakspillere. Det har vi nå lyktes med, og jeg er veldig glad for at Anette valgte Nantes. Hun kan spille både angrep og forsvar, og en type spiller som alle ønsker å ha i sitt lag, sier han til nettsiden.

Med Anette Helene Hansen klar for Nantes, har nå mange av spillerne fra nedlagte Halden HK funnet seg ny klubb. Mange av de skal også spille på toppnivå, enten her hjemme eller i utlandet.

Mange har funnet klubb

Av bekreftede overganger er keeper Marta Wawrzynskowska klar for en klubb i Polen, mens keeperkollega Rikke Granlund skal spille elitehåndball for Oppsal. Pernille Wang Skaug har skrevet under for hardtsatsende Vipers, Malene Staal skal til Oldenburg i tysk Bundesliga, Thea Øby-Olsen til Gjerpen og tvillingene Thulin (Nora og Hedda) til nyopprykkede Fredrikstad BK. Etter hva HA erfarer er Sunna Jonsdottir i dialog med en konkret klubb, mens verken Sofie Wold eller Thea Emilie Berg har bestemt seg. Miriann Sæther er usikker på hva håndballframtida bringer, mens Ann Helen Adolfsen må se an hvor hun skal studere til høsten - nå trener hun med Sarpsborg. Isabelle Hultengren har ikke bestemt seg, men er aktuell for Sarpsborg IL. Carina Vrangen har ikke skrevet under, men sier at det trolig blir 2. divisjonsspill for Østsiden i Fredrikstad.

HHKs trener Jan Thomas Lauritzen er som kjent ansatt som ny trener i HTH.

Kommentarer til denne saken