Det var helt tydelig at dette var en stor og viktig begivenhet for Haldens mange ungdomsskoleelever.

Heiaropene satt løst fra foreldre og medelever på tribunene i Remmenhallen, og harde "smasher" sørget for at volleyballene suste over nettet.

Det var tid for å forsvare skolens ære for elevene da Halden Volleyballklubb hadde invitert inn til et storstilt oppgjør.

Bildeserie

Se jubelbildene fra skoleoppgjøret

 (+)

Stortrivdes på volleyballbanen

Dette er altså en årlig begivenhet for ungdomsskolene, og det virker som et populært tiltak. Flere av elevene HA kom i kontakt med sa de nå vurderte å melde seg inn i volleyballklubben.

Blant dem Elias Stranger (15) som går i 10A på Strupe.

  Dette har vært kjempegøy. Det er morsomt å være her, siden jeg ikke har spilt så mye volleyball. Det var også uvant å spille det så seriøst, sier han til HA.

 

– Kunne du tenkt deg å begynne med volleyball på fritiden?

Det spørs, for jeg holder på mye med basket. Jeg skulle gjerne hatt litt ekstratrening, og volleyball er spennende og stressende. Det gjør det morsomt, fortsetter han, som får støtte fra Oscar Høvik (13), som tidligere har spilt volleyball.

Jeg spilte volleyball for noen år siden, så det er fint å spille det igjen. Det blir ekstra gjevt når alle skolene spiller mot hverandre, forteller han.

 – Hvorfor det?

 – Da tar man i litt ekstra, for man vil vise fram skolen sin, proklamerer Oscar, som vurderer å gjøre comeback på volleyballbanen i etterkant av turneringen.

Avgjørende for rekrutteringen

Faktisk kan den lokale volleyballklubben bekrefte at det er tilfellet at turneringen årlig rekrutterer nye spillere til klubben. Det har vært en helt avgjørende faktor i rekrutteringsarbeidet, og særlig når det kommer til gutter. Det vil kanskje overraske noen at klubben har flest gutter med på laget, som er noe mot den nasjonale trenden.

Men styreleder i Halden volleyballklubb står med åpne armer for både gutter og jenter som vil ut på banen. Hun håper at talentarbeidet på sikt skal bidra til lagene deres i andre og fjerdedivisjon.

 – Vi har et mål om at Halden skal finne ut at det drives med volleyball her i byen. Det å dra inn skolene på en slik turnering gir samhold i klassen, og de som holder på med volleyball fra før får vist fram idretten sin, sier Vanja Haugland Olsen.

 – Det er alltid noen som vil starte med volleyball i etterkant, og det synes vi selvsagt er veldig hyggelig.

 – Hvor viktig har effekten av turneringen vært for rekrutteringen?

 – De siste årene har det vært veldig viktig. Særlig på guttesiden. Det fine er at dette er en veldig inkluderende idrett, med lite skader. Som er bra for mangfoldet, mener damen som har rundt 100 volleyballspillere i stallen.

 

 – Vi håper på 15 nye medlemmer etter turneringen, sier Vanja Haugeland Olsen (bildet).

Stakk av med dobbelseier

Nivået på volleyballspillet var tidvis svært høyt, og det var åpenbart viktig med en seier.

Lagene var satt sammen av elever fordelt på alle klassetrinnene fra hver enkelt skole. Rødsberg, for anledningen i grønne skjorter, spilte seg flott til finale for både jenter og gutter. De feide motstanden av både banen og tribunen.

I begge finalene endte det altså med Rødsberg-seier, noe de jublende elevene var godt fornøyde med. Bare spør Johannes Mjølnerød, Alf Kristian Helle og Erik Mjølnerød som sang med på Queens legendariske "We are the champions".

 – Det er deilig. Det gikk som forventet, sier Johannes, som mente det var helt perfekt at jentene også vant sin finale.

 – Det er viktig å kunne skryte. Det er klart det, fullfører en fornøyd Alf Kristian.