HTH gjorde jobben – men sluttspillet glapp

11 MÅL: Thomas Solstad ble HTH sin toppscorer med elleve mål mot Bodø.

11 MÅL: Thomas Solstad ble HTH sin toppscorer med elleve mål mot Bodø. Foto:

(Bodø–Halden 37-39) Det så lenge lyst ut for Halden Topphåndball, som gjorde jobben borte mot Bodø. Men Bækkelaget vant også sin kamp, og dermed røk sluttspillet for ulvene fra Halden.

DEL

Halden tok den lange turen til Bodø med visshet om at de selv med seier ikke var sikret sluttspillsplass. De måtte stole på at Fyllingen tok poeng fra Bækkelaget for at sesongen ikke skulle være over.

Ledet til pause

Fem av de sju som startet kampen for haldenserne visste at de i verste fall spilte sin siste kamp for Halden. Blant disse var Kristian Stranden, som banket inn bortelagets fire første scoringer, og dermed sendte ulvene foran fra starten av kampen.

Fra sjumeteren var Hans Fredrik Cordt-Hansen sikker, og generelt fungerte det bra for Halden offensivt, og de lå hele tiden et par mål foran vertene fra Bodø.

Mot slutten av omgangen fikk Halden også tettet igjen bedre bakover, og dermed gikk de til pause med en ledelse på 20–16.

Problemet til Halden var at Bækkelaget også hadde spilt seg til en firemålsledelse til pause, og det så derfor mørkt ut med tanke på å nå sluttspill.

Så ut til å sikre seieren

Halden fortsatte i samme spor etter pause, og lå hele tiden det lille hestehodet foran Bodø.

Framover var Elverum-klare Thomas Solstad nærmest ustoppelig, og selv om Halden i fraværet av forsvarssjef Rasmus Mølgaard Lilholt ikke fikk satt forsvaret ordentlig, holdt det til å holde Bodø bak seg.

Det så altså ut til at Halden skulle gjøre sin del av jobben, og spenningen lå egentlig mest i om Bækkelaget skulle avgi poeng eller ikke.

Med tolv minutter igjen å spille hadde nemlig Fyllingen hentet opp forspranget til Bækkelaget, og dermed var Halden i så fall klare for sluttspill.

Dramatiske sluttminutter

Med ti minutter igjen så alt lyst ut for Halden. De ledet selv med fire mål, mens også Fyllingen ledet. Fem minutter senere hadde derimot alt snudd. Bækkelaget var tilbake, mens Halden hadde sluppet Bodø inn igjen i kampen.

For dem som satt hjemme i Halden og fulgte begge kampene, ble det derfor fem intense minutter.

Halden vant til slutt 39-37, men etter en sterk sluttspurt fra Bækkelaget i den andre kampen, holdt det ikke. Dermed er sesongen over for Halden.

KAMPFAKTA:

Bodø – Halden 37–39 (16–20)

Haldens lag: Dragan Kondic, Rasmus Bech, Mounir Chehri, Sander Torbjørnsen, Hans Fredrik Cordt-Hansen (8), Truls Erik Grøtta (1), Gabriel Setterblom (5), Kristoffer Henriksen, Kristian Stranden (10), August Storbugt, Sander Linderud, Wiliam Nilsen-Nygaard (4), Bartosz Biniewski, Thomas Solstad (11).

Dommere: Marte Marie Varlo og Jovana Dasic.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags