Gå til sidens hovedinnhold

Ellevill jubel da HTH tok første stikk mot Haslum

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter en nervepirrende kamp i Remmenhallen, var det Halden Topphåndball som til slutt kunne juble. Med seier 26–24 tok de første stikk i sluttspillserien mot Haslum.

Halden Topphåndball spilte sin første kamp i sluttspillet mot Haslum hjemme i Remmenhallen søndag. Etter fjerdeplass i seriespillet startet HTH hjemme, mens kamp nummer to går i Nadderudhallen til torsdag, før en eventuell ny avgjørende kamp venter i Remmenhallen neste helg.

Bech i fyr og flamme

Kampen startet målfattig, og to gode keepere gjorde sitt til at det bare sto 0–1 til Haslum etter seks minutter spilt. HTHs første kom ved Trym Bilov-Olsen, mens Rasmus Bech hadde bestemt seg for å gjøre livet surt for Haslum sine skyttere.

Bakerst framsto han som den sjefen Jan Thomas Lauritzen vil at han skal være, der han ikke bare bidro med redninger, men også styrte og roste forsvaret under hvert Haslum-angrep.

Etter en rolig start offensivt begynte det også å løsne for Trym Bilov-Olsen, Sander Torbjørnsen og Victor Skillhammar for å nevne noen. Plutselig ledet haldenserne 7-3, og med et par sekvenser i overtall hadde HTH muligheten til å rykke ytterligere fra.

Det skjedde derimot ikke, og med noen enkle tekniske feil knappet Haslum sakte, men sikkert innpå. Etter 27 minutter var det igjen likt på stillingen 11-11, men en bra sluttspurt gjorde at HTH gikk til pause med en tomålsledelse, 13–11.

Fulgte hverandre som skygger

Den lille ledelsen HTH hadde klart å opparbeide seg i første omgang, ble spist kjapt opp av bortelaget, og allerede etter et par minutter var lagene igjen likt.

De neste minuttene fulgte lagene hverandre tett, men så kom en periode som HTH burde utnyttet seg av bedre. Haslum røk på to raske utvisninger, som gjorde at HTH fikk spille nesten to minutter i overtall 6 mot 4. Ulvene klarte dessverre ikke å utnytte perioden godt nok, og de to overtallsminuttene endte faktisk 1–1.

Anført av en god Victor Skillhammar klarte likevel hjemmelaget å beholde et lite initiativ i kampen, selv om de aldri klarte å komme mer enn ett mål foran Haslum.

Men så flyttet momentum seg litt over til Haslum, og etter et par avgjørelser som HTHs benk reagerte på, var det Haslum som gikk opp i føringen med fem minutter igjen og å spille.

Avgjørende utvisning

Med tre minutter igjen kom en avgjørelse som skulle vise seg å bikke kampen i HTHs favør, da Haslum røk på en utvisning. Etter å ha ligget under med ett, snudde HTH og Kristian Stranden kampen i løpet av utvisningen.

Avgjørelsen kom med ti sekunder igjen, da Trym Bilov-Olsen på ren vilje kranglet seg gjennom og ballen snek seg mellom bena på Haslum sin keeper og i mål.

Jubelen til Bilov-Olsen etter scoringen talte for seg selv, da han tok fart og skled på magen mot målet til Rasmus Bech etterfulgt av at hele HTH-gjengen hev seg med.

Dermed endte det 26–24 til HTH, som tok første stikk i kampen om en semifinale.

Kampfakta:

HTH-Haslum   (13–11)

HTHs lag: Rasmus Bech, Tor Erik Bergum, Daniel Nybøle, Trym Bilov-Olsen (6), Sander Thorbjørnsen (5), Hans Fredrik Cordt-Hansen, Anders Westlie, Truls Erik Grøtta (1), Andreas Haglund, Gabriel Setterblom, Kristian Stranden (4), William Nilsen-Nygaard (1), Thomas Solstad (4), Rex Blom, Victor Skillhammar (5).

Kommentarer til denne saken